duitsland

Kerstmarkt Essen

essen
Praktische informatie
Gratis entree
Reizen al vanaf 16,-
kramen
250 kraampjes
170km (vanaf Utrecht)

Ontdek de gezellige Kerstmarkt van Essen

De kerstmarkt in Essen behoort volgens vele Nederlanders en Duitsers tot de gezelligste kerstmarkten van Duitsland. De kerstmarkt heeft ongeveer 250 kraampjes en is hiermee ook een van de grootste kerstmarkten van Duitsland. De markt staat op verschillende pleinen waar voor iedereen iets te beleven is. Een van de hoogtepunten is de Weinachtsmarkt, waar u echt in een romantische kerstsfeer terechtkomt.

Ook staat Essen bekend om de verlichting, de kerstmarkt Essen wordt namelijk gezien als  de mooist verlichte kerstmarkt van Duitsland! Een bezoek aan de stad in de avond is dan ook zeker de moeite waard.

KerstmarktenDuitsland.com geeft u alle informatie die u nodig heeft om de kerstmarkt in deze mooiste stad te bezoeken. Ook geven we informatie over de diverse vervoersmiddelen waarmee u naar Essen kunt gaan en wat de goedkoopste aanbieders zijn om een bezoek te brengen aan deze kerstmarkt. Wij willen u graag wijzen op de meerdaagse bus en trein arrangementen naar Essen van onze partners, deze zijn scherp geprijsd en zeker de moeite waard!

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Essen


De vervoersmiddelen en reizen naar de kerstmarkt in Essen

Onze partners beiden een groot aantal verschillende reizen aan naar de prachtig verlichte stad Essen. Zoekt u een busreis, treinreis of autovakantie? Klik dan snel door naar een van de onderliggende pagina’s. Hier vindt u naast praktische informatie over elk vervoersmiddel ook alle reizen en goedkoopste reisorganisaties.

De straten en pleinen van de kerstmarkt in Essen

Op de kerstmarkt in Essen bevinden zich een groot aantal kerstkraampjes met veel verschil in aanbod. Vanaf de Willy-Brandt-Platz tot aan de Flachsmarkt staan een groot aantal kraampjes en kunt u genieten van de heerlijke, typisch Duitse kerstsfeer. Wij behandelen hieronder de verschillende locaties die u zeker moet bezoeken tijdens uw bezoek aan de kerstmarkt van Essen.

Kardinal-Hengsbach-Platz
De kerstmarkt op de Kardinal-Hengsbach-Platz, is speciaal voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar oud. Ze kunnen met hun eigen creativiteit leuke knutselwerkjes maken. Ook is er een mogelijkheid om een peperkoekhuisje te maken wat u kinderen vast fantastisch zullen vinden!

U kunt bakkerij Peter in het Brotbackhaus vinden, waar dagelijks heerlijke ovenverse broodjes te vinden zijn en heerlijke stukjes gebak. Als u geïnteresseerd bent in de recepten, is er een mogelijkheid om mee te kijken in de bakkerij om te zien hoe alle lekkernijen worden gemaakt.

Burgplatz
Op het Burgplatz plein staat een indrukwekkend reuzenrad waar u maar liefst 45 meter hoog de lucht in gaat. Dit resulteert in een fantastisch uitzicht op de stad met veel mooie kerstverlichting, wat zeker in de avond een prachtig effect geeft.

Internationale kerstmarkt
De internationale kerstmarkt in Essen is een van de meest bijzondere markten dit jaar. Dit is te danken aan de indrukwekkende verlichtende motieven van de Lichtweken, die dit jaar in het teken staan van het gastland Zweden. Langs de Willy-Brandt-Platz staat een mooie lange rij van kegelbomen wat een mooie uitstraling geeft. Ook vindt u een namaak van Mataré-Engeldie, die in de oorspronkelijke kleur goud boven de ingang van het Bisschopshuis aan de Burgplatz zweeft.

Shoppen in Essen

Essen heeft een leuk en uitgebreid winkelaanbod, het zeer moderne winkelcentrum is de Limbecker Platz. In dit winkelcentrum vindt u 3 verdiepingen met wel meer dan 200 luxe en moderne winkels. Ook kunt u op de bovenste verdieping wat ook wel de foodcorner wordt genoemd erg goedkoop eten. Het winkelcentrum Rathaus-Galerie is ook populair, het heeft een mooie uitstraling en wel meer dan 80 leuke en gezellige winkels. Daarnaast beschikt Essen over een groot aantal leuke winkelstraten waarin zowel grote winkelketens als typisch Duitse winkeltjes gevestigd zijn.