duitsland

Zo kun jij onbezorgd naar de kerstmarkt in Duitsland

Kerstmarkt Keulen by night

Wanneer de ‘r’ weer in de maand komt, beginnen de meesten zich al voorzichtig te verheugen op voor velen de mooiste tijd van het jaar. We hebben het dan natuurlijk over de kerst. De kerstdagen zijn de dagen waar we gezellig met vrienden en familie samen zijn onder het genot van een hapje en een drankje. We versieren ons huis met de mooiste versiering en leggen vaak massaal cadeautjes onder de boom. Kortom, één en al gezelligheid dus. Het leuke aan deze dagen, is dat onze oosterburen allerlei prachtige kerstmarkten hebben waar we ons de hele dag kunnen vermaken. Zo vind je hier de leukste kerstversieringen, maar natuurlijk ook allemaal lekkere dingen. Zeker de moeite waard om eens naartoe te gaan dus. Om ervoor te zorgen dat jij een dagje onbezorgd naar de kerstmarkt in Duitsland kunt, hebben we enkele praktische tips voor.

Zorg ervoor dat je auto goed verzekerd is

Hoewel je met een Nederlandse autoverzekering ook in het buitenland (deels) verzekerd bent, is het wel verstandig om dit vooraf goed na te kijken. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je schade rijdt en je zelf volledig of deels op moet draaien voor de kosten. Het is dus belangrijk dit vooraf goed te controleren. Dit kun je op enkele verschillende manieren doen. Je kunt natuurlijk de telefoon pakket en je zorgverzekeraar op bellen met de vraag wat de mogelijkheden zijn, maar inloggen in je persoonlijke omgeving kan natuurlijk ook. Blijkt dat je niet juist verzekerd bent of wil je wat extra zekerheid inbouwen, dan kun je online een aanvullende verzekering afsluiten. Daarnaast kun je online natuurlijk ook eenvoudig verschillende verzekeraar met elkaar vergelijken. Op basis daarvan kun je de goedkoopste autoverzekering afsluiten die past bij wat jij zoekt.

Wat neem je allemaal mee?

Naast het vervoer is het natuurlijk ook handig om een telefoon mee te nemen, maar ook eventueel wat drinken. Verder is een pinpas en wat contant geld ook aan te raden. Je kunt namelijk niet overal pinnen. Het zou zonde zijn wanneer je net langs een kraam loopt met heerlijke warme wafels, je niet de mogelijkheid hebt om er eentje te kopen. Uiteraard heb je ook iets nodig om alle spullen in te kunnen doen. Verstandig is dus om een rugtas mee te nemen. Een rugzak hoe je namelijk niet vast te houden, waardoor je beide handen vrij hebt en toch alles kunt meenemen. Ideaal voor bijvoorbeeld een flesje drinken of natuurlijk wat leuks wat je op de kerstmarkt zelf hebt gekocht.

Leuk voor de kinderen

Wat is er nu leuker dan gezellig met je gezin naar de kerstmarkt in Duitsland te gaan. Niet alleen is het een perfect uitje, maar zullen je kinderen ook hun ogen uitkijken naar wat er allemaal te zien is. Vooral wanneer de avond valt, zullen de kraampjes verlicht zijn en is het één gezellige bedoeling. Dus zoek jij nog wat inspiratie voor deze winter, dan mogen de verschillende kerstmarkten absoluut niet ontbreken.