duitsland

Kerstmarkt Düsseldorf

dusseldorf kerstmarkt
Praktische informatie
Gratis entree
Reizen al vanaf 16,-
kramen
210+ kramen
193km (vanaf Utrecht)

De populairste Kerstmarkt onder Nederlanders: Düsseldorf

De winter komt er weer voor u aan en voor vele mensen is dit de mooiste tijd van het jaar. De stad Düsseldorf heeft jaarlijks een gezellige kerstmarkt waar het erg sfeervol is en waar u overal prachtige kerstverlichting zult zien en mooie versierde straten tegenkomt in de kerstsfeer.

Verder is er veel te beleven op de kerstmarkt Düsseldorf en kunt u genieten van het heerlijke Duitse eten bijvoorbeeld: Grünkohl en Gebratene Pilze. Ook kunt u de heerlijke Duitse dranken proeven bijvoorbeeld de bekende Glühwein en de Feuerzangenbowle.

We geven hier namens het team van KerstmarktenDuitsland.com veel informatie over de kerstmarkt in Düsseldorf. Ook bespreken we hier de mogelijkheden voor een bezoek aan deze kerstmarkt. We presenteren hierbij de goedkoopste reisorganisaties zodat u wellicht een bezoek kunt brengen aan deze fantastische kerstmarkt!

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Düsseldorf


Vervoer naar de kerstmarkt van Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf is met verschillende vervoersmiddelen te bereiken. Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt met alle mogelijke vervoersmiddelen, klik op uw favoriete vervoersmiddel en bekijk snel meer informatie rondom de reizen naar de kerstmarkt met dit vervoersmiddel:

Altstadt in Düsseldorf

Net zoals vele Kerstmarkten is ook Düsseldorf schitterend versierd.

De verschillende locaties met kerstmarkten in Düsseldorf

Op de kerstmarkt in Düsseldorf bevinden zich zes pleinen met ieder zijn eigen decor en waar u veel verschillende kraampjes zult vinden. De pleinen zijn erg afwisselend in stijl en aanbod, daarom vindt u hieronder wat informatie over de verschillende pleinen:

Marktplatz
Marktplatz is het bekendste plein van de kerstmarkt in Düsseldorf en ligt midden in het centrum waar u het oude raadhuis kunt vinden. Op de kerstmarkt bij Marktplatz zijn de kraampjes qua stijl en kleur hetzelfde als het raadhuis wat mooi bij elkaar past.

Er bevindt zich ook een mooie bezienswaardigheid op de kerstmarkt, de grote van hand gemaakt houten kribbe. Ook voor de kinderen zijn er leuke dingen te doen op het plein, er is bijvoorbeeld een indrukwekkende draaimolen waar de kinderen veel plezier aan zullen beleven!

kraampjes dusseldorf markt

Op het marktplein is de ambiance van de Kerstmarkt wat ons betreft het mooiste, zeker in de avond. Dan zijn niet alleen de kraampjes mooi verlicht, maar ook de gebouwen om de Kerstmarkt heen!

Schadowplatz
Schadowplatz staat bekend om de heerlijkste drankjes en de lekkere hapjes. U kunt bijvoorbeeld volgens vele Duitsers hier bij de poffertjeskraam de lekkerste poffertjes van Duitsland eten. Het is ook echt een aanrader om naar de Schadowplatz te komen als u kleine kinderen heeft. Er bevindt zich een prachtig poppentheater en een leuke draaimolen wat uw kinderen vast fantastisch vinden! De groene dennen bedekte daken van de kerstkraampjes geven een fantastisch winterse sfeer op het plein.

Heinrich-Heine-Platz
In Heinrich-Heine-Platz zijn de kerstkraampjes in het Jugendstil(in de stijl van de 18e eeuw). Ook is er jaarlijks de engeltjesmarkt waar u veel leuke engelenbeeldjes kunt vinden. De sfeer is er ook hemelachtig, de kraampjes zijn versierd met veel verlichting en mooie engelen. Ook kunt u het warenhuis de Carsch Haus bezichtigen waar u echt de kerstsfeer proeft en mooie kersttaferelen kunt bekijken, het is ook zeer geschikt voor kinderen.

Sternchenmarkt
Op het indrukwekkende plein Sternchenmarkt(wat zich bevindt op het binnenplein Wilhelm-Marx-Haus) vindt u een prachtig kerstlandschap wat veel indruk maakt met allerlei mooie winterse kleuren. Ook als het sneeuwt krijgt heeft dit kerstlandschap een fantastische uitstraling.

Gustaf-Gründgens-Platz
Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de kerstmarkt Gustaf-Grundgens-Platz. Als u echt van schaatsen houdt is dit de ideale plek om te schaatsen. Op het plein van Gustaf-Grundgens-Platz het is een baan van 450m2 waar u heerlijk kunt schaatsen. Ook kunt u heerlijk genieten van een hapje bijvoorbeeld, zo zijn er veel kraampjes met de Duitse braadworst of Reibekuche. Uiteraard mogen de glaasjes Glühwein niet ontbreken op Gustaf-Gründgens-Platz.

Shoppen in Düsseldorf

Naast de kerstmarkt zijn er ook prima mogelijkheden om te shoppen in Düsseldorf. Zo vindt u een paar grote winkelcentra in Düsseldorf waar je leuk kunt winkelen. Bijvoorbeeld de boulevard de Königsallee wat word beschouwd als de prachtigste boulevard van de wereld er bevinden zich luxe winkels en elegante straten.

Als u in Düsseldorf bent en u wilt shoppen is de Flinger Straße absoluut een aanrader. U vindt hier winkels van bekende merken, het is daarom ook een van de drukste straten van Duitsland. De straat loopt van Heinrich-Heine-Allee naar de Marktstraße en Berger Straße, waar u uitgebreid kunt winkelen.

Gezellige drukte in Düsseldorf

Het zal altijd gezellig zijn in Düsseldorf tijdens de Kerstmarkt, het is dan ook het evenement van het jaar!