duitsland

Met de auto naar de kerstmarkt in Duitsland? Let dan hierop!

Kerstmarkt Regensburg

Nu de laatste maanden van het jaar weer aan zijn gebroken, is het ook weer tijd voor de verschillende kerstmarkten. Niet alleen in eigen land zijn er allerlei leuke marktjes, maar natuurlijk ook bij onze oosterburen. Sterker nog, die zijn vaak vele malen leuker! Niet voor niets trekken er daarom jaarlijks hele hordes met mensen naar Duitsland om daar te genieten van al het moois wat deze kerstmarkten je te bieden hebben. Niet alleen qua leuke kraampjes met eten en drinken, maar ook de hele sfeer eromheen. Je hebt het idee alsof je je in het dorp van de kerstman begeeft. Toch is de rit naar Duitsland meestal een flinke. Het is dus belangrijk dat je je goed voorbereid. Om ervoor te zorgen dat je zonder problemen naar de kerstmarkt kunt, hebben we een aantal tips voor je.

Zorg dat je op tijd vertrekt

Woon jij in het midden van het land, dan moet je er toch al snel rekening mee houden dan je een uur of twee onderweg bent. Het is dan verstandig om tijdig te vertrekken, zodat je de hele dag nog hebt om rond te kunnen struinen langs de vele kraampjes met allerlei leuke spulletjes en te kunnen genieten van een hapje en een drankje. De meeste kerstmarkten beginnen zo rond de klok van 10.00 uur in de ochtend, dus als je om 08.00 uur in de auto zit, ben je vroeg genoeg en weet je zeker dat je als één van de eersten bent.

Laat je auto nakijken

Een rit van twee uur is voor de meeste mensen best lang. Vooral wanneer je al wat ouder bent en eigenlijk met je auto niet verder dan de supermarkt in de stad komt, is het aan te raden je auto vooraf even te laten nakijken. Het zou zonde zijn dat onderweg blijkt dat er iets niet in orde is en je aan de kant van de weg komt te staan. Stel dat je auto al een probleem heeft, dan zit je er niet op te wachten om een nieuwe auto te moeten kopen, omdat je te lang gewacht hebt met repareren. Nu kun je wel een lening aanvragen voor het kopen van een nieuwe of andere auto, maar dat wil je natuurlijk liever niet als het niet nodig is.

Zorg dat je kaartjes haalt

De meeste kerstmarkten in Duitsland zijn vrij toegankelijk. Toch kan het voorkomen dat je naar een wat grotere markt wilt, waar je wel kaartjes voor nodig hebt. Het is dus verstandig om van te voren uit te zoeken of je wel of geen kaartjes nodig hebt. Het is namelijk zonde dat je op de plaats van bestemming aankomt en je veel duurdere kaartjes zou moeten halen of nog erger, er helemaal geen kaartjes meer zijn. Vaak kun je online kaartjes kopen, zodat je ze ook meteen kunt afrekenen. Kortom, zorg ervoor dat je alles tijdig regelt, zodat je niet voor een vervelende verrassing komt te staan, wanneer je in Duitsland bent.