duitsland

Kerstmarkt Dortmund

kerstmarkt dortmund
Praktische informatie
Gratis entree
Reizen al vanaf € 69,-
kramen
300 kramen
209km (vanaf Utrecht)

Één van de mooiste Kerstmarkten van Duitsland vindt u in Dortmund

De kerstmarkt in Dortmund is een van de grootste kerstmarkten van Duitsland. De kerstmarkt heeft zo’n 300 kerstkraampjes met voor ieder wat wils. Ook heeft de kerstmarkt een gezellige en warme sfeer, waar u gegarandeerd een dag plezier kunt beleven. Uiteraard kunt u ook in Dortmund bij diverse kraampjes de heerlijke warme wijn proeven, ook wel Glühwein genoemd.

De kerstmarkt van Dortmund staat zeer bekend om de mega grote kerstboom, die wel 45 meter hoog is. De boom is prachtig versierd, met heel veel mooie kerstlichtjes. Op het plein van de boom wordt romantische kerstmuziek afgespeeld, wat u echt in de kerstsfeer brengt. Uiteraard zijn er ook genoeg kraampjes en restaurants voor lekkere hapjes en drankjes, dit zal het plezier tijdens uw bezoek aan deze kerstmarkt compleet maken!

Op deze pagina vindt u veel praktische informatie uw bezoek aan deze kerstmarkt. Daarnaast vind u een overzicht voor de goedkoopste reisorganisaties om een bezoek te brengen aan deze kerstmarkt.

Bekijk alle arrangementen & busreizen naar de Kerstmarkt van Dortmund


Welk vervoersmiddel kiest u voor een bezoek aan de kerstmarkt in Dortmund?

De stad Dortmund is prima te bereiken met bus, auto of trein. De snelwegen in Duitsland liggen er prima bij en ook het treinverkeer is stukken beter geregeld dan in Nederland. Wij hebben de reizen naar de kerstmarkt van Dortmund gecategoriseerd op vervoersmiddel. Kortom, kies hieronder uw vervoersmiddel en bekijk direct aanvullende informatie en vergelijk de goedkoopste en leukste reizen!

De beste locaties tijdens de kerstmarkt Dortmund

Op de kerstmarkt in Dortmund kunt u een aantal pleinen bezoeken, ieder plein heeft weer iets andere kraampjes. Ook hebben de pleinen vaak allemaal een net iets andere aankleding, dit maakt het bezoek aan een plein vaak alleen al een lust voor het oog! Voorbeelden van pleinen zijn de Alter Markt, Hanzaplatz en de De Reinoldi-Kirchplatz. Hieronder geven wij u meer informatie over de verschillende pleinen.

kerstboom plein dortmund

Deze grote Kerstboom staat elk jaar weer op het grote plein in Dortmund. Een herkenningspunt voor velen, zeker in de avond echt de moeite waard om te bekijken!

Hanzaplatz
Op het fantastische plein de Hanzaplatz kunt u de mooiste en de grootste kerstboom van Dortmund vinden, deze is wel 45 meter hoog! De boom met duizenden kerstlichtjes zorgt voor een prachtig effect. Er hangt dan ook een unieke sfeer op het plein.

Op het plein staan veel leuke kerstkraampjes met een groot aanbod van leuk speelgoed, veel cosmetica en zeer leuke sieraden. Ook als u interesse heeft in de echte Duitse specialiteiten bent u hier op de juiste plek!

De Reinoldi-Kirchplatz
De Reinoldi-Kirchplatz is een sprookjesachtig kerstdorp en zeer aantrekkelijk voor kinderen. Er zijn veel activiteiten voor de kleintjes, ze kunnen bijvoorbeeld: koekjes bakken, liedjes zingen, zelf gedichten schrijven en voorlezen. Ook kunnen ze genieten van leuke optredens op het plein.

Uiteraard staan er ook een groot aantal kerstkraampjes met leuke kerstartikelen op het plein en kunt u genieten van heerlijke typisch Duitse kerstmarkt maaltijden. Dit in combinatie met de fantastische aankleding en de leuke kindersfeer zorgen ervoor dat een verblijf aan de Reinoldi-Kirchplatz zeker de moeite waard is!

frohe weihnachten

Deze heerlijke chocolade harten zijn te koop vele kraampjes. Een leuk souvenir voor uw dierbaren. Ook altijd goed om op te hangen in de Kerstboom.

Alter Markt
De Alter Markt heeft een gezellige sfeer, op deze markt kunt u genieten van live muziek en er wordt veel gedanst. Er worden iedere dag verschillende optredens gegeven, het type muziek is volledig afhankelijk van de artiest die optreedt. Toch worden vaak kerstnummers gespeeld door de bandjes en artiesten die het plein bezoeken. Op de Alter Markt kunt u ook genieten van leuke kerstkraampjes waar u heerlijk rond kunt snuffelen.

Shoppen in Dortmund

In Dortmund kunt u heerlijk shoppen, de stad heeft een groot aanbod van winkelstraten. De bekendste winkelstraat is de Handelsstraat Hellweg, waar u veel bekende en gezellige winkels kunt vinden. In deze straat zal u zeker slagen als u op zoek bent naar mooie kleding voor zowel dames als heren! Ook is het winkelcentrum de Thier-Galerie een echte aanrader, waar wel meer dan 160 winkels te vinden zijn! De Thier-Galerie staat ook wel bekend om zijn leuke restaurants waar u voor leuke prijzen een hapje kunt nuttigen.

Verder kunt u in Dortmund de De Kampstraße bezoeken, dit winkelcentrum ligt nabij het treinstation van Dortmund en biedt een interessant en modieus winkelaanbod met zowel grote als kleine winkelketens. Mocht u op zoek zijn naar winkelaanbod voor jongeren dan is het winkelcentrum de Brückstraße een goede optie, hier vindt u veel winkels met mode voor jongeren.