duitsland

Kerstmarkt Aken

kerstmarkt aken
Praktische informatie
Gratis entree
Reizen al vanaf € 19
kramen
123 kramen
196km (vanaf Utrecht)

Bezoek de sprookjesachtige Kerstmarkt van Aken

De kerstmarkt in Aken is een zeer sfeervolle kerstmarkt, de markt is niet al te groot maar wel heel knus en intiem. De kerstmarkt wordt in het Duits ook wel de Weihnachtsmarkt(kerstmarkt) Aachen(Aken) genoemd.

Aken is een klein stadje met vele smalle straatjes, de stad is omgetoverd tot een sprookjesachtige kerstmarkt. Ook kunt u de bekende Marktplatz vinden op de kerstmarkt waar heerlijke kruidkoekjes worden gebakken, deze moet u zeker proeven! Er staan wel tientallen kraampjes in de omgeving van het Stadhuis, er is voor groot en klein veel te beleven.

De kerstmarkt Aken is zowel met gezin als samen met uw partner zeer geschikt om te bezoeken. Op de kerstmarkt zijn heerlijke lekkernijen te nuttigen, zoals: kerstgebak, lebkuchen en spitzkuchen (dit zijn een soort peperkoeken), ook kunt u echt genieten van heerlijke speculaas en marsepeinbroden, deze staan in Aken bekend staat om zijn heerlijke buitengewone smaak.

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Aken


Vervoer naar de kerstmarkt in het prachtige Aken

De kerstmarkt in Aken is prima bereikbaar met diverse vervoersmiddelen. Wij hebben per vervoersmiddel de goedkoopste aanbieders verzameld en geven informatie over de reis. Zo helpen wij u met het kiezen van het perfecte vervoersmiddel en de beste reisorganisatie. Bekijk hieronder direct alle mogelijke vervoersmiddelen:

souvenir van aken kerstmarkt

Altijd leuk om te verzamelen zijn de Kerstmarkt mokken.

De verschillende locaties met kerstmarkten in Aken

De kerstmarkt bevindt zich op Katschhof, dit ligt tussen het oude raadhuis en de Dom van Aken. Op het plein voor het oude raadhuis staat een markt met wel meer dan 123 kraampjes, wat een fantastisch kerstdorp gecreëerd met veel mooie kerstversiering. Ook staan er op meerdere plaatsen op de markt verschillende kerstbomen, die indrukkwekkend zijn versierd.

De kerstmarkt zelf is mooi aangekleed, met een echt winters decor waardoor u nog meer in de kerstsfeer komt. U kunt ook leuke kerstcadeaus kopen op de markt, er zijn namelijk diverse handgemaakte voorwerpen te koop. Deze cadeaus vindt u niet zo snel in Nederland en zijn daarom al snel zeer origineel.

Duitse lekkernijen op de markt
U kunt natuurlijk ook heerlijk genieten van de lekkernijen op de kerstmarkt in Aken. Zo kunt u het bekende Akense Printen proeven, dit is een soort kruidkoekpop met verschillende soorten smaken: amandelen, noten of chocoglazuur. Het team van KerstmarktenDuitsland.com heeft deze geproefd en verlangen nu alweer naar de kruidkoekpoppen! Ook kunt u op de markt een aardappelpannenkoek eten. En zo zijn er nog talloze Duitse lekkernijen, vergeet niet om een lekker glaasje gluhwein toe te nemen!

akense printen

U kunt allerlei heerlijke lekkernijen terugvinden op de Kerstmarkt in Aken. Zowel in diverse kraampjes als in de lokale bakkerijen die u terug vindt in de diverse winkelstraten. Lekker voor bij een kopje koffie, thee of chocolademelk. Uiteraard ook altijd goed om mee naar huis te nemen!

Shoppen in Aken

Rond de markt in Aken kunt u fantastisch shoppen, zo vind u er grote kleding en schoenenzaken. In de omheen liggende straatjes vindt u vooral speciaalzaken, met diverse soorten speciale thee, olie en andere levensmiddelen. Als u opzoek bent naar spullen voor uw inrichting in uw huis, dan kunt u dat vinden bij de Mathes am Büchel. Ook kunt u op de Münsterplatz kleding vinden die vooral voor jongeren geschikt zijn. Verder zijn er nog talloze bekende winkelketens waar u uitgebreid kunt shoppen.