duitsland

Waar let je op tijdens een dagje kerstmarkt?

Stel romantisch op de Kerstmarkt in Duitsland

Ben jij voornemens om richting het einde van het jaar naar één van de vele leuke kerstmarkten te gaan die onze oosterburen organiseren? Dan kunnen we je vast verzekeren dat dit één groot succes zal gaan worden. Niet alleen ontbreekt het je hier aan niets als het gaat om eten en drinken, maar wordt er een volledig markt compleet in kerstsfeer opgetuigd. Zo staat er vaak een prachtige grote hoge kerstboom en mag de kerstman natuurlijk ook niet ontbreken. Omdat de meeste kerstmarkten wat verder in Duitsland zijn, is het voor de mensen die wat verder richting het midden van Nederland wonen extra belangrijk om zich goed voor te bereiden. Je bent namelijk gemiddeld toch al snel 1,5 tot 2 uur onderweg. Om ervoor te zorgen dat jij die dag onbezorgd kunt genieten, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Zorg dat je op tijd vertrekt

De laatste paar weken het jaar staan voor de meesten van ons natuurlijk volledig in het teken van de feestdagen. De kans dat jij dan zeker niet de enige bent met het idee om naar de kerstmarkt in Duitsland te gaan, is logischerwijs vrij groot. Je doet er dus verstandig aan om op tijd te vertrekken, zodat je niet onnodig lang onderweg bent. Vooral niet wanneer je vanuit de randstad moeten komen. De kans dat je dan ergens middenin Nederland ter hoogte van Utrecht al ergens in de file komt te staan is vrij groot. Verstandig is dus om of voor de spits te vertrekken of erna. Zo verlies je geen kostbare tijd die je natuurlijk veel liever op de kerstmarkt had doorgebracht.

Laad je telefoon goed op

Ondanks het feit dat je natuurlijk gewoon bij elkaar blijft, kan het zijn dat je elkaar om wat voor reden dan ook even uit het oog verliest. Niets heel erg, maar wel vervelend wanneer je dan geen telefoon bij je hebt. Ga je nu met opa en oma op pad, dan is het mogelijk dat ze niet in het bezit zijn van een mobiele telefoon. Gelukkig is dit geen enkel probleem en kun je tegenwoordig eenvoudig online een sim only abonnement vergelijken en direct afsluiten. Misschien heb jij nog wel een oude mobiel in de kast liggen, zodat ze bereikbaar zijn mocht je ze onverhoopt toch uit het oog verliezen. 

Ga met het openbaar vervoer

Ondanks dat het natuurlijk vaak prettiger is om met de auto te gaan, kan het rondom de kerstmarkten nogal druk zijn. De kans dat het dan lastig is om een parkeerplek te vinden is vrij groot. Door te kiezen voor het openbaar vervoer zoals met de bus of met de trein naar kerstmarkt, kun je vaak vlakbij uitstappen en hoef je niet te zoeken naar een plekje waar jij je auto kunt parkeren. Niet alleen is dit natuurlijk vele malen praktischer, maar ook beter voor het milieu. Dus ga jij binnenkort naar de kerstmarkt in Duitsland, volg dan bovenstaande tips voor een onbezorgd dagje uit. Het is natuurlijk ontzettend zonde dat je dag niet zo goed zoals gepland omdat je voorbereiding niet op orde is