duitsland

Kerstmarkt Berlijn

kerstmarkt berlijn

Kerstmarkten op tientallen locaties in de hoofdstad van Duitsland!

In de hoofdstad van Duitsland kunt u misschien wel de grootste en de bekendste kerstmarkt van het land vinden. De zeer grote kerstmarkt heeft wel meer dan 28 locaties waar een markt wordt georganiseerd. Deze kerstmarkten in het centrum van Berlijn zijn allemaal erg verschillend, dit maakt het erg leuk voor de bezoekers!

Aangezien er zoveel kerstmarkten zijn in de grootstad Berlijn, is het onmogelijk om deze in een dag allemaal te bezoeken. Als u interesse heeft om al deze markten te bezoeken, heeft u wel 2 of 3 dagen nodig. De verschillende markten kunt u vinden in kerken, oude fabrieken, in diverse winkelstraten en pleinen. De markten zijn onderverdeeld in thema’s, zo heeft iedere kerstmarkt in Berlijn iets unieks. Op al deze kerstmarkten vindt u heerlijke specialiteiten uit verschillende Europese regio’s. Ook kunt u op de markten veel oude kunst bezichtigen en niet te vergeten leuke presentjes kopen voor onder of in de kerstboom!

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Berlijn


Voordelige Kerstmarkt arrangementen naar Berlijn

De verschillende locaties op de kersmarkt

Omdat er zoveel verschillende kerstmarkten zijn in Berlijn, benoemen wij hieronder een aantal markten, met veel informatie en wat u er allemaal kunt vinden:

Rixdorfer Weihnachtsmarkt
Dit is een bijzondere kerstmarkt die alleen plaatsvindt in het tweede Adventsweekend. Dit wordt ook wel de leukste en gezelligste kerstmarkt van Berlijn genoemd. Deze kerstmarkt staat in een multiculturele wijk. Dit ziet u ook terug op de markt. Er bevinden zich veel verschillende activiteiten op de markt, zoals een levende kerststal en een oude smederij. Dit is een kerstmarkt voor jong en oud, zo worden er diverse optredens gehouden. Ook kunt u heerlijk eten op de markt, bijvoorbeeld suikerappel, gerooste kastanjes en nog veel meer Duitse specialiteiten.

Schloss Charlottenburg
De kerstmarkt Schloss Charlottenburg staat op een plein en is heel koninklijk versierd met een prachtig decor. Op het plein kunt u ook een prachtig kasteel vinden, voor het kasteel wordt de kerstmarkt gehouden. Op de markt bevinden zich wel 250 kerstkraampjes, deze zijn allemaal prachtig versierd. U kunt op de kerstmarkt veel Duitse specialiteiten. Ook worden er diverse rondleidingen gegeven op de markt, waardoor u de markt nog beter zult beleven.

Gendarmenmarkt
Dit is een kerstmarkt waar u veel kunst zult vinden. Om deze kerstmarkt te bezoeken moet u entree betalen, dit kost maar 1 euro. Deze kerstmarkt is zeer groot en is wederom prachtig versierd. Ook staat er een gezellige kersttent waar verschillende kunstenaars hun kunsten vertonen, zoals Kammacher, Gürtler en nog vele andere internationale kunstenaars die zeker indrukwekkend werk afleveren. Ook is er voor de kinderen genoeg animatie te beleven op de Gendarmenmarkt.

11de Winterwelt am Potsdamer Platz
Dit is een kerstmarkt die helemaal in het teken staat van Oostenrijkse specialiteiten. Hier kunt u verschillende delicatesse vinden van het stadje Salzburger. Ook is de markt helemaal versierd in het Apres-ski sfeer. De kerstmarkt beschikt ook over een rodelbaan en schaatsbaan, dit maakt de markt uniek in zin soort. Verder zijn er nog talloze kraampjes die versierd zijn in het Oosterijkse kerstsfeer.

Opernpalais
Deze kerstmarkt kunt u vinden in het oude historische centrum van Berlijn. Op de markt kunt u oud speelgoed vinden, dit maakt deze markt zeer geliefd onder kinderen. Ook kunt u veel handgemaakte figuurtjes vinden die u kunt kopen voor u kerststal. Op deze markt word er ook gezellige kerstliedjes afgespeeld, voor een ultieme kerstsfeer! Ook staan er veel lindebomen op de markt met mooie versieringen erin. Uiteraard kunt u culinaire hapjes proeven!

Shoppen in Berlijn

Als u echt een fanatiek shopper bent is Berlijn de ultieme stad om te winkelen. Er zijn heel veel delen in Berlijn met een leuk winkelaanbod. Ieder deel verschilt weer qua winkels. U kunt bijvoorbeeld het winkelcentrum Alexa vinden, dit is het bekendste overdekte winkelcentrum. Hier bevinden zich wel meer dan 180 diverse winkels en een groot aantal restaurantjes waar u een hapje kunt eten. Ook kunt u de winkelstraat Kurfürstendamm vinden, hier zijn veel verschillende winkels te vinden.

Ook staat het bekende KaDeWe in Berlijn, dit is een wereldberoemd warenhuis waar u letterlijk urenlang kunt shoppen. De KaDeWe heeft 6 verdiepingen, waar u veel cosmetica, boeken, accessoires en veel kleding kunt vinden. Uiteraard zijn er nog zoveel meer winkelstraatjes en winkelcentra te vinden in de mooie stad Berlijn.