duitsland

Kerstmarkt Keulen

keulen
Praktische informatie
Gratis entree
Reizen al vanaf 20,-
kramen
6+ markten in één stad!
224km vanaf Utrecht

Alles voor een bezoek aan de Kerstmarkt in Keulen

De kerstmarkt in Keulen pakt het jaarlijks groots aan en is hiermee een van de meeste bijzondere kerstmarkten van Duitsland. Deze kerstmarkt staat erg bekend om de hoofdkerk, genaamd de Dom. Op het plein en in de omgeving van de Dom staan veel kerststallen met mooie verlichting, u zult hierdoor al snel de kerstsfeer oppakken. Op de kerstmarkt in Keulen zult u een uitgebreid aanbod vinden van kerstartikelen en de leukste cadeaus voor uw familie kunnen kopen!

Tijdens de kerstmarkt in de stad Keulen vinden er ook veel activiteiten plaats, zo kunt u naast heerlijk kerstshoppen ook genieten van heerlijke kerstsfeer in de stad. Er worden bijvoorbeeld een groot aantal kerstconcerten georganiseerd, kun je genieten van een wandeling langs de rivier of meelopen met een van de walking tours in de schitterende binnenstad van Keulen. Ook kunt u uiteraard genieten van de Duitse hapjes en andere lekkernijen.

Ons team heeft op deze pagina de goedkoopste aanbieders voor een kerstreis naar Keulen verzameld, daarnaast vindt u informatie over de verschillende straten en pleinen waarop de kerstmarkt wordt georganiseerd en wat hier te doen is.

Met welk vervoersmiddel naar Keulen?

Keulen is eenvoudig te bereiken met auto, bus en trein. De Duitse stad ligt op zo’n 3 uur rijden vanaf bijvoorbeeld Den Haag. Wij hebben speciale pagina’s gemaakt waarop je informatie kunt vinden over alle vervoersmiddelen om naar Keulen te gaan. Ook worden de goedkoopste aanbieders bij elk vervoersmiddel gepresenteerd. Bekijk hieronder de pagina’s:

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Keulen


Uitgelichte aanbiedingen naar Keulen

De verschillende locaties met kerstmarkten in Keulen

Er zijn maar liefst zes pleinen in het centrum van Keulen, op ieder plein zijn er naast de kerstmarkt ook andere dingen te doen. Wij bespreken hieronder de belangrijkste pleinen die zeker een bezoek waard zijn tijdens uw bezoek aan de kerstmarkt in Keulen:

Plein van de Dom
Het belangrijkste plein van de kerstmarkt in Keulen is het plein van de Dom, waar de Dom uiteraard in het middelpunt staat. De indrukwekkende Kathedraal ziet er schitterend uit tijdens de kerstdagen en is ook open voor bezoek. Het plein van de Dom is zeer sfeervol versierd met prachtige kerstkleuren wat voor een gezellige kerstsfeer zorgt. U vindt er een groot aantal kerstkraampjes met een divers aanbod aan kerstcadeaus.

Versiering bij de Dom Weihnachtsmarkt Keulen

De Weihachtsmarkt bij de Dom in Keulen is schitterend versierd!

Rudolfplatz
De Rudolplatz is de kleinste markt van Keulen, maar ook heel sfeervol. De Rudolfplatz heeft een sprookjesachtige sfeer. Het is ook zeker een aanrader voor kinderen die het sprookjesachtige sfeertje van het plein fantastisch zullen vinden. De Rudolfplatz heeft meer dan 60 kraampjes met ieder zijn eigen thema, de kraampjes zijn gebaseerd op de verhalen van De Gebroeders Grimm, wat deze markt zeer bijzonder maakt.

Stadtgarten
De Stadtgarten staat in het teken van een moderne kerstmarkt, de andere kerstmarkten in Keulen zijn meestal drukker dan de kerstmarkt Stadtgarten. Wat deze markt zo uniek maakt is dat er een gezellige dorpse sfeer hangt. Er is heel veel te beleven op de kerstmarkt, de markt heeft zo’n 30 leuke marktkraampjes en veel moderne kerstversiering. Bent u op zoek naar klassieke kerstartikelen? Dan is de Stadtgarten zeker een bezoek waard!

Er vindt ook een entertainmentprogramma plaats op de Stadtgarten, dit is voor kinderen zeker de moeite waard. Er is bijvoorbeeld een theater voor de kinderen en er worden spannende kerstverhalen verteld. Verder kunt u genieten van een indrukwekkende show met vuurspuwers, dit zal u niet snel vergeten!

Netten boven de Kerstmarkt in Keulen

Wist u dat de Kerstmarkt in Keulen grotendeels voorzien is van mooie lichtnetten boven de kraampjes? Dit zorgt voor een unieke sfeer wat ons betreft!

Shoppen in Keulen

U kunt in Keulen uitgebreid shoppen, de stad heeft een groot aanbod aan winkels. De belangrijkste winkelstraten van Keulen zijn de Hohe Strasse en de Schildergasse. Ook zijn er leuke winkelcentra en vele winkelstraatjes in de historische wijken. Het voordeel van een groot aantal winkelstraten in Keulen is dat er geen auto’s rijden, hierdoor is het al snel erg gezellig in het historische Keulen.

Uiteraard zijn de grote winkelketens aanwezig in Keulen maar ook voor leuke boetiekjes, unieke antieke winkeltjes en verzamelwinkels kunt u terecht in Keulen.

kind op kerstmarkt

Ook kinderen kunnen zich over het algemeen prima vermaken op de Duitse Kerstmarkt.