duitsland

Kerstmarkt Münster

munster kerstmarkt
Praktische informatie
Gratis entree
Reizen al vanaf € 16
kramen
300+ kramen
199km (vanaf Utrecht)

Münster tijdens Kerst: Leuk voor iedereen, van jong tot oud!

De kerstmarkt van Münster, dit is niet zomaar een gewone kerstmarkt. Deze kenmerkt zich door het warme karakter, originaliteit en ruim aanbod van kerstspullen en benodigdheden. Mensen komen van verre om deze gezellige kerstmarkt te bezoeken. Met meer dan een miljoen bezoekers zeker geen saaie bedoeling. Onder de bezoekers zijn veel Nederlanders vertegenwoordigd. Dat deze kerstmarkt niet heel erg groot is, dit wil de kerstpret zeker niet drukken. Het gaat natuurlijk vooral om de gezellige sfeer en de gehele beleving van de kerstmarkt. Met ruim 300 verschillende kerstkramen zit er voor ieder wel wat leuks bij. Het maakt niet uit wat voor speciaal kerststuk men zoekt, het aanbod schiet zeker niets tekort.

De locaties van de Kerstmarkt Münster

De kerstmarkt van Münster bestaat uit diverse verschillende kerstmarkten. Deze kerstmarkten zijn op verschillende locaties te vinden. Het gaat om de volgende locaties: Prinzipalmarkt, Weihnachtsmarkt am Rathaus, Aegidii-Weihnachtsmarkt, Weihnachtsmarkt an der Lambertikirche, Giebelhüüskesmarkt en Kiepenkerl-Weihnachtsmarkt. Graag geven we u wat meer informatie over deze verschillende locaties.

 • Prinzipalmarkt
  Deze kerstmarkt kenmerkt zich door de mooie verlichting en gezellige sfeer. Op deze plek zijn er veel kerstkramen te vinden. Deze Kerstmarkt is te vinden in het centrum van Münster vlakbij de Dom.
 • Weihnachtsmarkt am Rathaus
  Op deze plek is het stadhuis gevestigd en hier is de oudste kerstmarkt van de stad. Op deze locatie staan er veel kerstkramen maar ook veel kramen met lekkere hapjes en drankjes. Deze plek is ideaal om te bezoeken met kinderen, zo is er bijvoorbeeld een ware draaimolen.
 • Aegidii-Weihnachtsmarkt
  Deze kerstmarkt staan bekend om het sprookjesachtige karakter. Dit is zeker een leuke plek om met de hele familie te bezoeken. Ieder half uur wordt er een klokkenspel afgespeeld. Dit geeft net dat beetje extra sfeer aan deze plek!
 • Weihnachtsmarkt an der Lambertikirche
  Deze locatie staat bekend om de Lambertikerk en hier om heen is een blauwe kerstmarkt. Deze is prachtig verlicht en heeft een gezellige sfeer!
 • Giebelhüüskesmarkt
  Dit is de nieuwste kerstmarkt in Münster waar vooral veel handgemaakte artikelen te vinden zijn. Een ware trekpleister voor degene die de kerstboom willen versieren met unieke kerstgoodies! Deze Kerstmarkt is te vinden in de Überwasserkirche, deze is te vinden in het noord-oosten van de stad.
 • Kiepenkerl-Weihnachtsmarkt
  Op deze handig te bereiken plek zijn veel kunstenaars neergestreken met hun fantastische zelf gemaakte kerststukken. Op deze plek kan er ook heerlijk worden gegeten of gedronken. Veel mensen gaan naar deze locatie voor de vele hapjes, drankjes en gezelligheid. Deze Kerstmarkt is te vinden ter noorden van de Domplatz in Münster, in de Bergstrasse.
Prinzipalmarkt

Dit is de Prinzipalmarkt in Münster. In deze schitterende straat vindt in november en december één van de mooiste Kerstmarkten plaats van Münster.

Bekijk alle arrangementen naar de Kerstmarkt van Münster


Leuke Kerstmarkt Münster aanbiedingen

Informatie voor een bezoek aan Münster

De kerstmarkt van Münster bezoeken? Deze Duitse plaats ligt zo’n 200 kilometer vanaf Eindhoven. Het snelst bent u er via de A67 en A43. U kunt ook via de A50 en A43 rijden, dit zal ongeveer zo’n drie uur rijden zijn. Münster is ook zeer goed bereikbaar via de trein. Voor zo’n 25 euro zijn er veel treintickets te vinden. De treinreis neemt ongeveer zo’n 3 uur tijd in beslag. Gaat u liever met de bus? Diverse partijen bieden dagtochten aan naar Münster, u kunt echter ook kiezen voor meerdaagse arrangementen. Overnachten in deze stad is mogelijk voor ieders budget. Zowel budgethotels als luxe hotels zijn er volop te boeken. De prijzen voor een overnachting beginnen al bij zo’n 20 euro voor een eenvoudige kamer. 

kerstboom versieringen Giebelhüüskesmarkt

Op de Giebelhüüskesmarkt in Münster vindt u unieke kerstversieringen, vaak handgemaakt. Ideaal voor liefhebbers van een unieke Kerstboom!

Wat is er nog meer te ontdekken?

Münster heeft meer te bieden dan een geweldige kerstmarkt alleen. Reist u af naar deze Duitse plaats? De omgeving is het ontdekken waard en biedt echt heel wat bekijks. Wanneer u de stad wilt gaan bezoeken is een Münstercard aangeraden. Hiermee kan gratis gebruik worden gemaakt van het openbaar vervoer, toegang tot diverse musea, rondleidingen of een gratis fiets huren. Deze kaart kost voor 1 dag slechts 20 euro voor volwassenen. Münster staat bekend om de prachtige gebouwen. De St. Lamberti kerk en ST. Paulus dom zijn een ware aanrader. De kerk bestaat al vanaf de 13e eeuw en heeft op zijn minst een merkwaardige historie. Op loopafstand is de St. Paulus Dom te vinden, deze werd gebouwd in 1225. Rondom deze plek zijn er allerlei lokale lekkernijen te koop. Voor weinig geld kan hier eenvoudig of uitgebreid gegeten worden. De prijzen voor buiten de deur eten zijn in Duitsland een stuk goedkoper als in Nederland het geval is.

Bent u een liefhebber van oude gebouwen? Burg Hülshoff is een prachtig herenhuis waar de Duitse dichteres Anette von Droste Hülshoff ooit woonde. Schloss Münster is een authentiek kasteel, dit werd gebouwd rond 1770 en een prachtige historische plek. Een fiets huren en de natuurlijke omgeving ontdekken is ook een echte aanrader. Vergeet niet de Promenade te bezoeken, hier staan nog oude stadsmuren en vormt het oude stadsgedeelte. Deze plek is omgeven door prachtig groen en is absoluut het bezoeken waard. Overige bekende bezienswaardigheden: Kreatvkai voor hedendaagse kunst. Friedenssaal: het oude stadhuis. Kunstmuseum Pablo Picasso. Kuhviertel; uitgaansgedeelte. Allwetterzoo: grote dierentuin. Kortom, deze Duitse stad heeft meer te bieden dan een geweldige kerstmarkt alleen. Ontdek vooral de prachtige omgeving wanneer u deze stad bezoekt en de tijd heeft.

Winkelen in Münster

Naast het kopen van wat originele Kerstcadeaus op de Kerstmarkt, wilt u wellicht ook de winkels van deze stad bekijken. Ook als shopping stad in Münster uitermate geschikt. De meeste winkelstraten zijn gevestigd in het oude centrum. Met name in en om de Prinzipalmarkt zijn veel bekende winkelketens te vinden. Naast de winkelstraten vindt u ook diverse winkelcentra in deze stad. Hier zijn grote warenhuizen gevestigd maar ook veel speciale kleine winkels, bijvoorbeeld chique modezaken. Het bekendste en grootste winkelcentrum op dit moment is de Stubengasse, dit winkelcentrum is op c.a. 4 min lopen van de Prinzipalmarkt. Met vele winkelketens in dit winkelcentrum een must-go wat ons betreft!

munster stel

Of u nu met vrienden gaat, met uw gezin of met uw geliefde. De Kerstmarkt in Münster is leuk voor jong en oud.

Veelgestelde vragen over de Kerstmarkt in Münster

De afstand bedraagt zo’n 200 kilometer, reken op ongeveer 2,5 uur rijden. Bereken hier de exacte afstand vanaf uw woonplaats.

Zondag tot en met donderdag van 11.00 tot 20.00. Vrijdag en Zaterdag vanaf 11.00 tot 21.00. De kerstmarkt is geopend van 25 november tot en met 23 december 2019.

De gemiddelde prijs van een hotelkamer bedraagt circa 64 euro. Hotels zijn er te vinden in alle prijsklassen, zowel eenvoudige als luxe kamers zijn volop te boeken. Vergelijk de prijzen van hotelkamers op verschillende websites, dit levert zeker voordeel op!

Deze kerstmarkt in Münster is onderverdeeld op diverse plekken: Prinzipalmarkt, Weihnachtsmarkt am Rathaus, Aegidii-Weihnachtsmarkt, Weihnachtsmarkt an der Lambertikirche, Giebelhüüskesmarkt en Kiepenkerl-Weihnachtsmarkt.

Parkeren is mogelijk op diverse plekken rondom de kerstmarkt. Het beste is om te parkeren in een beveiligde parkeergarage. Enkele betrouwbare parkeergarages zijn: Parkhaus Münster Arcades, Alter Steinweg, Georgskommende of Domplatz. Houd wel rekening met drukte. Tip: Blijft u langer in Münster en zoekt u een hotel? Boek een hotel met parkeerplaats of op de rand van de stad, zo vermijdt u een parkeerprobleem.

Dit jaar biedt Münster voor dagjesmensen een speciaal alternatief voor het parkeren in de binnenstad. Iedere zaterdag in december rijdt er een shuttlebus van 9 tot 23 uur vanaf het Parkhaus Coesfelder Kreuz naar de sfeervolle Kerstmarkt in Münster. Om de 5 minuten vertrekken P+R shuttlebussen op de lijnen 11 en 12 en zijn de reizigers in 9 minuten in de binnenstad. Een dagje parkeren kost slechts € 6,- inclusief het gebruik van de shuttlebus, van dit bedrag kunnen tot wel 5 personen mee met de shuttlebus naar de binnenstad.