duitsland

Dit is waarom je naar de kerstmarkt in Duitsland moet

Frankfurter Kerstmarkt

Als we het hebben over de kerstmarkt, dan hebben we het natuurlijk over Duitsland. Ook in Nederland zijn er verschillende kerstmarkten, maar zoals we dit in Duitsland kennen, zien we ze in Nederland zelden. Niet alleen het lekkere eten en ook de verschillende kraampjes maken dat je het gevoel hebt alsof je je daadwerkelijk bij de kerstman begeeft, maar ook de hele sfeer eromheen maakt het dat het zo ontzettend gezellig is. Niet voor niets trekken er daarom jaarlijks honderdduizenden mensen naar onze oosterburen om daar vervolgens te genieten van al het moois wat ze te bieden hebben. Ben je nog niet overtuigd, dan hebben we nog een aantal redenen meer voor je!

Ga met het openbaar vervoer

Wanneer je naar de kerstmarkt in Duitsland gaat, dan ben je echt niet de enige. Zoals reeds aangegeven, gaan er jaarlijks ontzettend veel mensen die kant op. Het is dus verstandig om in plaats van met je eigen auto, met het openbaar vervoer te gaan. Dit is namelijk bij onze oosterburen perfect geregeld. Vaak kun je vlakbij de kerstmarkt uitstappen of moet je in het slimste geval nog een paar minuten lopen. Wel is het aan te raden je tickets vast online te bestellen. Daarbij is het zaak even goed op te letten dat je niet teveel betaald. Net als dat wij Hollanders jaarlijks online onze zorgverzekering vergelijken, is het ook verstandig dit met de treinkaartjes te doen. Zo kan het je zomaar eens een paar tientjes schelen als je met het hele gezin gaat. Zeker de moeite waard dus. Daarnaast hoef je ook geen kosten te betalen voor het parkeren van je auto. Het OV heeft dus alleen maar voordelen.

Glühwein

Ga je naar de kerstmarkt in Duitsland, dan mag een echte glühwein natuurlijk niet ontbreken. Waar de één de voorkeur geeft aan een warme chocomelk tijdens de koude dagen, is dit bij de Duitsers glühwein. De smaak van glühwein is eigenlijk heel erg zoet en zacht. Ondanks het feit dat het een soort rode wijn is, is het ook voor een niet drinker heel erg toegankelijk.Ook handig wanneer je met de bus gaat. Alleen al de sfeer waarin je dit drinkt maakt het dat het zo ontzettend gezellig is. De glühwein wordt gemaakt van rode of witte wijn en heeft de smaken en geuren van kaneel, kruidnagel en ook steranijs. Als dat geen garantie is voor een heerlijk recept, dan weten wij het ook niet meer!

Heerlijk eten

Wanneer je een echte Bourgondiër bent, dan kom je op de kerstmarkt in Duitsland helemaal tot je recht. Hier vind je niet alleen tal van kraampjes met allerlei leuke decoraties, maar ook met allerlei lekkernijen. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld een heerlijke wafel met kersen of een gepofte kastanje. Houd je het toch liever iet wat normaler, dan is er natuurlijk ook voldoende mogelijkheid om een klassieke Duitse Curryworst. Kortom, de kerstmarkt is een absolute aanrader. Vooral wanneer je met een georganiseerde busreis gaat, zodat je je niet druk hoeft te maken over eventueel het drinken van een alcoholische versnapering.