Met de auto naar Essen vanaf 29,-

peter langhout logooad reizen kerstmarktende jong intrans international kerstmarkteffe weg reizenhotelspecialskras duitsland

Autovakantie kerstmarkt Essen

Vergroot nu alvast de voorpret op het kerstsfeer door een bezoek te brengen aan de kerstmarkt in Essen. Op deze kerstmarkt vindt u meer dan 250 gedecoreerde kraampjes met allerlei lekkernijen, kerstversieringen en kerstcadeaus. De kerstmarkt in Essen wordt gezien als één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland.

De kerstmarkt in Essen is een internationale kerstmarkt. De markthandelaren komen uit 20 verschillende landen. Het assortiment van het kerstmarkt is gevarieerd. Op deze kerstmarkt kunt u onder andere sieraden uit India en handwerken uit Oostenrijk kopen. Ook kunt u allerlei gerechten proeven uit verschillende landen.

Kerstmarkt voor de familie

De kerstmarkt in Essen is een uitje voor de hele familie. Voor kinderen is er dan ook veel te doen op deze kerstmarkt. Kinderen kunnen zelf peperkoekhuisjes, advent kalenders en kaarsen maken. Verder kunnen kinderen ook mee kijken hoe het in een bakkerij aan toegaat.

Kerstmarkt vanuit de lucht

Op de kerstmarkt staat een reuzenrad van 45 meter hoog. Vanaf dit reuzenrad heeft u gegarandeerd een prachtig uitzicht over de stad. Vooral in de avond is het reuzenrad een aanrader, omdat de hele stad schitterend verlicht is.

Handige informatie

De kerstmarkt in Essen vindt plaats tussen 20 november en 23 december. Op zondag tot donderdag is de kerstmarkt geopend van 11 uur tot 21 uur en op zaterdag en vrijdag is de kerstmarkt open van 11 uur tot 22 uur. Met de auto bent u zo in Essen. Vanaf Utrecht is het ongeveer twee uur rijden.