duitsland

Kerstmarkt Hannover

kerstmarkt hannover

De kerstmarkt in Hannover is een historische kerstmarkt waar veel is te bleven. In oude Hanzestad bevinden zich een groot aantal markten. Ook voor de nodige cultuur zit u goed in Hannover. De kerstmarkt is omgebouwd in een echt middeleeuws kerstdorp, met historische pottenbakkers, glasblazers en kaarsenmakers.

Ook heeft de kerstmarkt een Finse markt met echte Finse specialiteiten. Op deze markt staan wel 170 kraampjes met veel kerstbomen, kerstversieringen en historische artikelen wat echt bij deze kerstmarkt past. U kunt ook heerlijk genieten van gegrilde vis en zalm, wat bekend staat om het echte typische Finse eten. Naast de kerstmarkt staan ook oude gebouwen, die compleet zijn veranderd in de winterse sfeer.

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Hannover


De soorten reizen naar de kerstmarkt Hannover

Onze partners bieden veel reizen aan naar de kerstmarkt in Hannover. Er zit veel verschil in de verschillende reizen, zowel in de verzorging als in vervoer. Zo kunt u met de bus, trein of auto naar Hannover en zitten er verschillende hotels in het aanbod. Kies hieronder uw favoriete vervoersmiddel en bekijk snel alle reizen en informatie.

De verschillende locaties met kerstmarkten in Hannover

De kerstmarkt in Hannover heeft diverse pleinen met verschillende thema’s. Op de vier verschillende pleinen is er van alles te beleven. De kerstmarkt is ook geschikt voor de kinderen. Hieronder benoemen wij de vier pleinen en wat informatie over de markten.

Altstadt
Deze markt kunt u vinden rondom de Marktkirche. Op deze traditionele kerstmarkt kunt u veel leuke kerstkraampjes vinden. U vindt hier veel sieraden, vele kerstdecoraties, en verschillende soorten kunst. De leuke kerstmuziek op het plein zorgt voor een gezellig effect, zo komt u echt in de kerstsfeer. Verder kunt u op de markt deelnemen aan diverse workshops, deze zult u vast interessant vinden. U kunt natuurlijk ook genieten op de Altstadt markt van heerlijke hapjes en drankjes!

Ballhofplatz
Op deze kerstmarkt in Hannover kunt u genieten van de Finse sfeer, de Ballhofplatz is omgetoverd tot een echt kerstdorp. Deze kerstmarkt staat echt in het teken van Finse tradities, zo kunt u genieten van Glögi en andere Finse specialiteiten. Ook kunt u diverse soorten kunstvoorwerpen bekijken op de markt, wat zeker interessant is. Kortom is het echt de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze bijzondere kerstmarkt!

Lister Meile
De markt staat langs de populaire Lister Meile, dit is een bekende winkelstraat en trekt jaarlijks heel veel bezoekers aan. Op de markt kunt u wel zeventig interessante kraampjes vinden, voor ieder wat wils. Ook is de kerstmarkt zeer geschikt voor uw kinderen. Ze kunnen zich hier prima vermaken met verschillende poppenkastvoorstellingen. Ook staan er indrukwekkende atracties voor de kleine kinderen.

Wensenbos
Het Wensenbos is een bijzonder bos, het bos is aangekleed met vijftig kerstbomen. Het bos is heel mooi opgezet, fantastisch versierd en omgetoverd in een echte winterse sfeer. Het wensenbos heeft iets bijzonders, zo staat er in het midden van het bos een smeedijzeren hek waaraan een ring hangt, u kunt hier aan draaien en volgens een legende komen dan al uw wensen uit!

Shoppen in Hannover

U kunt fantastisch winkelen in het centrum van Hannover. Zo kunt u bijvoorbeeld in Kröpcke-klok, dit is in de binnenstad heerlijk winkelen met diverse modieuze winkels. De Ernst-August-Galerie is een van de bekendste winkelcentrums van Hannover met wel meer dan 150 diverse winkels, waar u veel bekende merken zult tegen komen. U kunt hier ook verschillende restaurants vinden.

In het bijzondere Slentergang kunt u aparte boetiekjes vinden en interessante galeries. Ook leuk om te weten is dat er op de zaterdagen een vlooienmarkt is aan de Leineufer, met een cult evenement!