duitsland

Autovakantie kerstmarkt Hannover

kerstmarkt in Hannover

Al ruim 150 jaar vindt u in Hannover sfeervolle kerstmarkten. In het centrum worden elk jaar vier kerstmarkten georganiseerd. Op de kerstmarkten vindt u sfeervolle kraampjes, heerlijke lekkernijen en stemmingsvolle kerstmuziek. De schitterende stad ligt op zo’n 3,5 uur rijden vanaf het midden van Nederland en is onder autovakantie liefhebbers zeer populair. Op deze pagina geven wij u nog meer info over de kerstmarkt en tonen wij de goedkoopste reisorganisaties om de autovakantie naar Hannover te boeken.

Bekijk alle autovakanties naar de Kerstmarkt van Hannover


De kerstmarkten in de stad

Rond de Marktkirche vindt u 170 kerstkraampjes. Het aanbod in deze kerstkraampjes is divers. U kunt op deze kerstmarkt kerstcadeaus en kerstdecoratie kopen en heerlijke lekkernijen proeven. Verder worden er op deze kerstmarkten diverse workshops georganiseerd en kunt u luisteren naar kerstliedjes.

In de winkelstraat Lister Meile vindt u een kerstmarkt van ongeveer 70 kraampjes. De Lister Meile is een populaire winkelstraat in Hannover en de kerstkraampjes staan verspreid door de hele winkelstraat. U kunt hier zowel een kerstoutfit als kerstcadeaus kopen. Ook zijn hier diverse attracties voor kinderen en worden er poppenkastvoorstellingen georganiseerd.

In Hannover vindt u ook een Fins kerstdorp. Dit kerstdorp is gelegen aan het Ballhofplatz. Dit kerstdorp staat in het teken van de Finse kunst en tradities. Ook kunt u hier traditionele Finse gerechten proeven en kopen.

Wensenbos

Het wensenbos is het hoogtepunt van de kerstmarkt. In de kerstperiode vindt u in het centrum een opgezet bos van 400m2 met 50 kerstbomen. In het midden van dit bos vindt u de Oskar winterbronnen met een smeedijzerenhek. Volgens de legende komen u wensen uit als u aan de ring draait. Deze kerstmarkt is een oase van rust.