duitsland

Kerstmarkt Frankfurt

kerstmarkt frankfurt romerberg

De kerstmarkt in Frankfurt is een sprookjesachtige kerstmarkt met de echte Duitse kerstsfeer. De kerstmarkt ligt in het oude centrum aan de Römerberg, in het oude centrum is veel te beleven.

De kerstmarkt is een van de oudste kerstmarkten van Duitsland en wordt door velen gezien als ook een van gezelligste markten om naar toe gaan. Er staan op de kerstmarkt talloze kerstkraampjes, die stuk voor stuk mooi versierd zijn. U kunt er bijvoorbeeld ouderwets speelgoed vinden, waar u de kleintjes thuis erg blij mee kunt maken.

Maar u kunt er ook een groot aantal speciale kerstcadeautjes vinden voor de feestdagen. Ook kunt u op de kerstmarkt heerlijke internationale gerechten vinden en niet te vergeten de Duitse specialiteiten zoals een glaasje Glühwein of een echte Bratwurst.

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Frankfurt


Vervoer naar de kerstmarkt in Frankfurt

Er zijn een groot aantal reisorganisaties die reizen aanbieden naar de kerstmarkt in Frankfurt. U heeft de keuze uit reizen met bus, trein of auto. KerstmarktenDuitsland.com geeft per vervoersmiddel veel praktische informatie en presenteert de goedkoopste aanbieders.

De verschillende locaties op de kerstmarkt

Op de marktplein in Frankfurt vinden de meeste activiteiten plaats. Zo bevindt zich in het midden van de markt een kerstman die leuke cadeautjes uitreikt, dit zullen uw kinderen bijvoorbeeld fantastisch zullen vinden. Ook kunt u op dit plein een kerstkribbe vinden, met levende figuren. Dit zorgt voor een indrukwekkend effect en is zeer leuk om het bezichtigen.

Ook kunt u een reusachtige kerstboom vinden op de markt, die mooi is versierd met prachtige kerstversiering. Het bijzondere van deze kerstboom is dat er rondom deze boom een programma plaats vindt met diverse activiteiten, zoals: een spetterend concert, de torenblazers vanaf de galerij Nikolaikirche en een leuk klokkenspel.

Wat kunt u eten op de kerstmarkt?
U kunt op de kerstmarkt ook heerlijke lekkernijen vinden. Proef de heerlijke Appelglühwein, wat echt specialiteit in Frankfurt is. Ook worden er tours op de kerstmarkt georganiseerd die u meer leren over de historie van de markt en tradities in Frankfurt. Op de kerstmarkt staat ook een ouderwets carrousel waar u of uw kinderen een fantastisch ritje kunt maken.

Shoppen in Frankfurt

In Frankfurt heet de grootste en de drukste straat Zeil, hier kunt u een groot aantal winkels vinden, waaronder indrukwekkende warenhuizen. De meeste bekende warenhuizen zijn Kaufhof Galaria Zeil, Zeilgalerie, Karstadt Zeil en Bienenkorbhaus. Het is zeer druk in de warenhuizen, maar u kunt er wel fantastisch winkelen!

Wat de kerstmarkt ook bijzonder maakt, is dat er op de zaterdagen in de ochtend tot ongeveer twee uur s’middags een rommelmarkt en een antiekmarkt is. Deze kunt u vinden op de oever van de main. Ook heeft u de Kleinmarkthalle, dit is een overdekte markt, hier kunt u meer dan 60 kraampjes vinden met allemaal verschillende voedsel gerelateerde producten om een heerlijke maaltijd te bereiden.