duitsland

Kerstmarkt Hamburg

kerstmarkt hamburg

Grote Kerstmarkt in Hamburg onderverdeeld in meerdere locaties

De kerstmarkt in Hamburg is een van de grootste en gezelligste kerstmarkten van Duitsland. Er zijn wel 15 markten te vinden in Hamburg. U kunt op diverse plekken in het centrum allerlei leuke kerstkraampjes vinden. De versierde kraampjes bieden zeer gevarieerde producten of kerstgerechten aan.

Geniet in Hamburg van de heerlijke kerstgerechten en koop de leukste kerstcadeautjes voor onder de kerstboom. Traditie is erg belangrijk op de kerstmarkt daarom zult u ook geen moderne voorwerpen vinden op de markt, dit resulteert in een traditionele kerstsfeer! Op de kerstmarkt is genoeg te beleven voor jong en oud.

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Hamburg


De verschillende locaties met kerstmarkten in Hamburg

Er zijn veel verschillende pleinen op de kerstmarkt in Hamburg, wij geven hieronder wat informatie over de diverse markten op de pleinen.

Gansemarkt
Deze kerstmarkt is met veel kerstversieringen versierd. De marktkraampjes zijn versierd met blauwe en witte kleuren. U kunt op de markt veel lekkernijen proeven en hete Bisschopwijn. De Gansemarkt staat dit jaar in het teken van het ‘Gotthold Ephraim Lessing’, de verschillende stalletjes zullen versierd worden door de quotes van deze beroemde dichter. Er worden op de Gansemarkt interessante lezingen gegeven en kunt u kijken naar een prachtig toneelstuk. Ook worden er diverse muzikale optredens gegeven wat voor een leuke sfeer zorgt.

Jungfernstieg
Dit is een kerstmarkt die zeer geschikt is voor kinderen. Het leukste van deze markt is dat er sprookjesboten zijn. Er zijn vijf schepen aanwezig en deze bieden allen een gratis progamma aan. Ook zijn er speciale bakkersboten waar de kinderen zelf koekjes kunnen bakken.

Ook kunnen de ouders genieten op de Cafeboot, hier kunt u heerlijk genieten van het uitzicht op het Alstermeer en ondertussen een kopje koffie of thee nuttigen. Ook is er een droomboot waar uw kinderen lekker kunnen spelen en zich laten schminken!

Gerhart-Hauptmann-Platz
Op het plein bij Mönckebergstrasse is de kerstmarkt Gerhart-Hauptmann-Platz, omgetoverd tot een mooi kerstdorpje. Allerlei kunstenaars laten hun fantastische werk zien in verschillende kleine atelier kraampjes. U kunt de kunstenaars live aan het werk zien, bekijk bijvoorbeeld hoe de kunstenaars ijverig polijsten, brandmerken en nog veel meer. Ook kunt u op deze kerstmarkt oneindig veel cadeau ideeën opdoen. U kunt op de markt ook bij de bakkerskraampjes heerlijk Deens gebak proeven, maar ook kaneelsterren en warme kastanjes.

St. Petri Kerk
Deze kerstmarkt is rondom het St.Petri Kerk, dit is een historische kerk die er in de winter wonderschoon uitziet. De kerstmarkt om de kerk is versierd met heel veel kerstlichtjes, dit zorgt voor een speciale sfeer. De kraampjes zijn omgetoverd in houten hutjes, hier word echt alles verkocht voor de winterperiode.

Ook kunt u hier genieten van heerlijke hapjes en Glühwein. Op de markt bevinden zich veel verschillende kerstversieringen voor uw kerstboom. Er is ook iets te beleven voor de kleintjes, er staat een draaimolen op de markt waar de kleintjes vast enthousiast van worden!

Spitalerstrasse
Deze kerstmarkt is opgebouwd in de winkelstraat Spitalerstrasse. Op deze kerstmarkt kunt u echt van alles vinden, leuke hebbedingetjes zoals kaarsen, rozen uit Jericho, kastanjes, poppen, kristallen en houten speelgoed. Kortom voor ieder wat wils. Op de Mönckebergbrunnen staat een 20 meter hoge kerstboom, deze is mooi versierd en wordt als de eye-catcher van het plein gezien. Het bijzondere aan deze kerstboom is dat hij is verlicht met 14.000 kaarsjes. Voor de kerstboom worden ook leuke toneelstukjes gehouden en verschillende kerstconcerten gegeven.

Shoppen in Hamburg

In Hamburg kunt u prima shoppen, er zijn veel warenhuizen aanwezig waar zich een groot aantal winkels bevinden. In de Spitalerstrasse kunt u veel bekende winkels vinden zoals Esprit, Zara, H&M en nog meer vele bekende winkels.

Ook is het Levantehaus een prachtig centrum waar zich veel elegante winkels bevinden. Hamburg heeft ook een luxe gedeelte dit heet de Neuer Wall, hier kunt u fa luxe winkels vinden zoals Gucci, Armani en Louis Vuitton.

In Hamburg heeft u ook de Europa Passage, hier zijn wel meer dan 120 verschillende winkels, van kledingwinkels tot winkels met leuke accessoires. Ook kunt u in Hamburg uitstekend een hapje eten of genieten van een lekker drankje.