duitsland

Kerstmarkt Trier

plein in trier

Leuke Kerstmarkt met bijna 100 kramen in Trier!

Een van de mooiste kerstmarkten vol romantiek en nostalgie is de kerstmarkt in Trier. Echt een markt waar u door in de kerststemming komt. Met 95 houten kramen is er genoeg te zien en te koop. Heerlijke glaasjes glühwijn en warme pannenkoekjes zijn de traktatie’s die bij een kerstmarkt horen. Op de kerstmarkt van Trier is van alles te vinden. Mooi gegraveerd glaswerk, aardewerk, kaarsen en houten speelgoed is in ruime sortering aanwezig in de kraampjes op de Middeleeuwse Grote Markt voor de Dom.

De markt begint op 22 november en duurt tot en met 22 december 2019. Wilt u om helemaal ten volle te genieten van de kerstsferen in Trier wat langer blijven? Kijk dan naar de hotelarrangementen die in deze kerstmarktperiode aangeboden worden.

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Trier


Grote markt Trier

Bij een bezoek aan Trier en met name aan de kerstmarkt waant u zich niet alleen in de kerstsfeer van de stad maar ook in een stukje geschiedenis. De Grote Markt of Hauptmarkt stamt uit de Middeleeuwen en heeft nog net zo’n sfeertje als toen. Alles is nog hetzelfde en dit geeft een unieke sfeer. Trier is de oudste stad van Duitsland en heeft nog veel oude gebouwen uit de 17e-en 18e eeuw die nog helemaal van die tijd zijn. Dus een bezoek aan deze stad is gemakkelijk te combineren met een tochtje door het centrum om de middeleeuwse gebouwen te bekijken

De Dom

Ook een unieke gelegenheid wanneer u Trier aandoet voor de kerstmarkt is een bezoekje aan de Dom. Deze kerk die stamt uit de Romeinse tijd is de oudste bisschopskerk van Duitsland. Met zijn barok interieur is deze kerk uniek in zijn soort. Kijk voor entreeprijzen en openingsuren op de desbetreffende website.

Shoppen in Trier

Behalve naar de kerstmarkt gaan is het “gewone”shoppen ook een feest in Trier. Er is een grote verscheidenheid aan winkels. Warenhuizen en kleinere speciaalzaken wisselen elkaar af. Populaire modezaken en kleine boetiekjes geven deze stad de juiste winkelsfeer. Op de Grote markt is de kerstmarkt tot 22 december. Dan worden de houten kerststalletjes weer overgenomen door de vele bloem- en fruitstalletjes. Dus zowel zomer als winter is het een must om in Trier te gaan winkelen.