duitsland

Kerstmarkt Traben Trarbach

kerstmarkt traben trarbach

Traben Trarbach: Dé ondergrondse kerstmarkt aan de Moezel

Duitsland staat bekend om zijn kerstmarkten, maar er zijn er weinig die de kerstmarkt in Traben Trarbach kunnen overtreffen. De markt vindt plaats op een wel heel unieke locatie, maar de stad leent zich ook uitstekend voor een ontspannende wandeling. Combineer een bezoek aan de kerstmarkt bijvoorbeeld met de ruïne van Grevenburg, de Mont Royal, de Peterkirche en de Nikolauskirche.

Naast dat de geschiedenisliefhebber zijn of haar hart ophaalt, is er ook op het gebied van entertainment meer dan genoeg te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de prachtige ijsbaan. U geniet van veel entertainment, waaronder een ‘modeshow op ijs‘ en u kunt aan curling doen. Daarnaast komt de kerstman langs op de kerstmarkt en voor een lekkere versnapering kunt u genieten in het horecagedeelte, met uitzicht op de ijsbaan.

De openingstijden van de kerstmarkt in Traben-Trarbach

Wilt u graag de kerstmarkt in Traben-Trarbach bezoeken en bent u benieuwd naar de openingstijden? De kerstmarkt is van 02-11-2019 tot en met 15-12-2019 op vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 uur tot 21.00 uur. Van 20-12-2019 tot en met 01-01-2020 is de kerstmarkt dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur en op 31-12-2019 van 11.00 uur tot 16.00 uur. Let er op dat de kerstmarkt in Traben-Trarbach op 24-11-2019, 24-12-2019 en 25-12-2019 is gesloten.

ijsbaan trarbach

Buiten in Trarbach vindt u deze ijsbaan! Een erg sfeervolle plek met mooie versiering. Leuk om even te schaatsen en een glühwein te drinken.

Voordelige kerstmarkt arrangementen boekt u bij:


Koop de leukste en mooiste cadeaus met een glas Glühwein in de voormalige wijnkelders

Naast dat u de leukste cadeaus kunt kopen op de kerstmarkt in Traben-Trarbach, brengt u ook een bezoek aan een van de meest uniek locaties. De kerstmarkt is namelijk gevestigd in de voormalige wijnkelders van de stad. De wijnkelders dateren uit de 16e eeuw en ademen hierdoor een en al sfeer uit. Met een glas Glühwein in uw handen geniet u van een aangename temperatuur in de kelders en de ondergrondse kerstmarkt is mooi verlicht. Ontdek de verschillende wijnen uit verschillende jaartallen en koop een of meerdere flesjes voor mee naar huis.

Gezellige kraampjes in Traben Trarbach

De ondergrondse kerstmarkt biedt veel gezellige kraampjes. Denk aan kerstversiering, leuke decoratie, wijnen en meer! Wat ons betreft is Traben Trarbach één van de leukste kerstmarkten van Duitsland.

Wat kunt u kopen op de kerstmarkt in Traben-Trarbach?

Naast dat het onwijs leuk is om over de kerstmarkt te slenteren, zijn er ook de mooiste cadeaus voor de feestdagen te koop. Ook kunt u hier een hoop leuke cadeau-ideeën opdoen. Kies bijvoorbeeld voor hoogwaardige decoratieartikelen van een van de sierkunstenaars en standhouders, pak dit jaar met kerst uit met een van de culinaire specialiteiten of kies voor een geluksmomentje in de vorm van wellness producten, antiek of sieraden.

Shop de originele Moezel wijn in Traben Trarbach

Kiest u ervoor om te gaan shoppen in Traben Trarbach, dan is de kans groot dat u winkels tegen gaat komen die te maken hebben met Moezel. En dat is natuurlijk ook niet zo vreemd,want de stad staat bekend om het produceren van Moezel wijn. Probeert u graag eerst een fles uit, voordat u deze mee naar huis gaat nemen? In een van de wijnkelders bent u van harte welkom voor een kleine proeverij. Hierdoor weet u zeker dat u met een mooie fles wijn thuis kunt komen en dat u uw gezelschap rond de feestdagen en jaarwisseling aangenaam kunt verassen.

Veelgestelde vragen over de Kerstmarkt van Traben Trarbach

Traben Trarbach is het beste te bereiken met de auto, met de auto reist u vanaf Utrecht in circa 4 uur naar deze plaats. Dit is natuurlijk even een stukje rijden, maar wat ons betreft de moeite waard. Het alternatief is de trein, echter bent u hiermee al gauw 6 uur bezig omdat er regelmatig moet worden overgestapt.

Kiest u ervoor om met de auto naar de kerstmarkt te komen, dan is er voldoende parkeerplek aan de overkant van de rivier. De parkeerplekken zijn op loopafstand van de kerstmarkt.

De kans is groot dat u bij een van de kraampjes aan de praat raakt met een van de Duitse wijnboeren, die u uitstekend kan adviseren over de lokale Moezel wijn.

De entree is gratis.