duitsland

Kerstmarkt Osnabrück

Kraampje op de Kerstmarkt in Osnabrück

Vier kerst op een de meest historische markten: de kerstmarkt in Osnabrück

Worden de dagen korter, dalen de temperaturen en komt de maand december steeds dichterbij, dan is de kans groot dat u zich in kerstsferen gaat wanen. Op de kerstmarkt in Osnabrück komt u gegarandeerd nóg beter in de feeststemming! De kerstmarkt behoort tot een van de meest historische kerstmarkten van Noord-Duitsland.

Voor de domkerk en het oude stadhuis vindt u meer dan 100 kramen. Tevens is hier de de grootste speeldoos ter wereld, wat dit precies inhoudt leest u verder op deze pagina. Ook staat deze kerstmarkt bekend om de al de bijna honderd jaar oude carrousel die op de kerstmarkt Osnabrück te vinden is.

Wilt u dit jaar goed uitpakken met de decembercadeaus en thuiskomen met originele cadeautjes? Dan zit u bij de kerstmarkt in Osnabrück helemaal goed. Onder het genot van een lekkere Glühwein bekijkt u de mooiste kunstwerken en kerstcadeaus bij de vele kraampjes.

Wanneer is de de kerstmarkt in Osnabrück geopend?

Osnabrück ligt boven Münster, waardoor het vanuit het zuiden en westen van Nederland een stukje rijden is(Bijvoorbeeld c.a. 2 uur en 15 minuten vanaf Utrecht). Daarom wilt u natuurlijk niet van een koude kermis thuiskomen en zeker weten dat de kerstmarkt in Osnabrück geopend is. Van 25 november tot en met 22 december 2019 kunt u deze kerstmarkt bezoeken. De Osnabrücker kerstmarkt is zeven dagen per week geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur.

carrousel osnabruck

Een gezellig ritje voor de kinderen in de carrousel!

Bekijk de voordeligste arrangementen naar de Kerstmarkt van Osnabrück


Waar is de kerstmarkt in Osnabrück te vinden?

De kraampjes van de kerstmarkt kunt u vinden rondom het markt- en domplein, maar de stad biedt nog veel meer mogelijkheden om helemaal in de kerststemming te komen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de grote openluchtijsbaan op het Ledenhof en klim de Marien-kerktoren in voor een adembenemend en magisch uitzicht over de hele stad.

Chocolade harten

De chocolade harten zijn op iedere kerstmarkt te vinden, zo ook in Osnabrück. Een heerlijk cadeau voor familie, vrienden of uw geliefde!

Parkeermogelijkheden Kerstmarkt Osnabrück

Trekt u er voor de kerstmarkt in Osnabrück een dagje op uit, dan zijn er voldoende parkeermogelijkheden te vinden in het centrum van deze historische stad. Het tarief ligt rond de 10 euro per dag. Wij raden de volgende garages aan: Altstadt-Garage (Lohstrasse 9) (let op, deze kan erg druk zijn), Townhouse Garage (Natruper-Tor-Wall 2), L + T-Garage (Herrenteich straat) en de Nikolai garage (Hakenstrasse 5). Uiteraard kunt u ook kiezen voor het boeken van een hotel inclusief parkeerplaats/garage.

Shoppen in Osnabrück

Naast dat u uw hart op kunt halen op de kerstmarkt in Osnabrück, is er buiten de kerstmarkt ook genoeg shopplezier. De binnenstad is direct te herkennen aan de ruim 500 versierde winkels. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Große Straße, de Kamp Promenade en het warenhuis L+T. De kans is groot dat uw cadeautje hier extra feestelijk wordt ingepakt! In de zijstraten van het stadscentrum vindt u ook voldoende kleine boetiekjes en ateliers voor exclusieve cadeaus.

stel gluhwein osnabruck

Geniet samen van een heerlijke glühwein. Tip: Nog leuker om te bestellen in de unieke kerstmarkt mokken! Deze zijn ieder jaar anders en leuk om te verzamelen.

Veelgestelde vragen over de Kerstmarkt in Ösnabruck

De grootste speeldoos ter wereld herkent u van een afstand aan de levensgrote figuren, die sinds 1999 op de muziek van maar liefst 25 verschillende liederen draaien.

Kiest u ervoor om de Marien-kerktoren te gaan beklimmen, dan moet u rekening houden met 192 treden. De duur van de klim is volledig afhankelijk van uw eigen tempo. De toren is tijdens de kerstmarkt op donderdag geopend van 18.00 uur – 20.00 uur, op vrijdag van 18.00 uur- 21.00 uur, op zaterdag van 16.00 uur – 21.00 uur en op zondag van 11.30 uur – 13.00 uur en 15.00 uur – 20.00 uur.

Volwassenen betalen € 2,50, studenten betalen € 1,50 en kinderen t/m 12 jaar betalen € 1,-.

Op advent zaterdagen zijn alle winkels in het centrum geopend tot 20.00 uur.

Iedere dag van de week kunt u de kerstman vanaf 16:30 uur ontmoeten op de kerstmarkt in Osnabrück.