duitsland

Kerstmarkt Monschau

kerstmarkt monschau

Een romantische Kerstmarkt in Monschau

In de wintermaanden wordt opent de kerstmarkt in het Duitse stadje Monschau weer haar knusse stalletjes. De kerstmarkt in deze ‘parel in de Eifel’ wordt de mooiste in de regio genoemd. De verlichte kerstboom in het romantische centrum, omringd door stalletjes met lokale producten, zorgt samen met de geur van kastanjes en Glühwein voor dat heerlijke kerst-gevoel.

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Monschau


Op elk plein een andere verrassing

Op vrijdagen tot en met zondagen kunt u zich laten onderdompelen in dat zo speciale gevoel: die warme, oergezellige kerstsfeer. Op diverse pleinen staan de leukste stalletjes voor u klaar met lekkers, grappigs en onbekends.

Komt u genieten van live muziek uit de regio? Van alpenhoornblazers tot de avondlijke klanken van de Monschauer Torenblazers: dit moet je gehoord hebben!
In het brouwerijmuseum kunt u zich verbazen over de levende kribbe. De Monschauer zandsculpturen boven de glasblazerij laten vele (kinder)monden opvallen. En natuurlijk ontbreken de Kerststal en de zingende herder van de Landschaftskrippe niet in het programma.
Via de kleine, gezellig versierde straatjes loopt u steeds naar een ander plein met nieuwe verrassingen.

Shoppen in en rond Monschau

Voor wie de bijzondere sfeer van het kerstshoppen wil uitbreiden naar maandagen tot en met donderdagen, is Monschau een echte ervaring. De authentieke sfeer van het stadje wordt niet alleen gevormd door de prachtige omgeving, maar ook door oude ambachten die hier nog springlevend in ere worden gehouden. Waar vind je nog glasblazers, mosterdmakers en een bierbrouwerij zo vlak bij elkaar?

Overnachten in Monschau

Met zoveel leuks en moois om te zien in en rond Monschau, is een overnachting dan ook een aanrader. Boek een hotel en geniet nog wat langer van de kerstsfeer in dit unieke stadje. Een onvergetelijke ervaring voor wandelaars en gezinnen met (jonge) kinderen!

Bereikbaarheid van de kerstmarkt in Monschau

Monschau is uitstekend te bereiken tijdens de periode van de kerstmarkt. Tijdens de weekenden dat de kerstmarkt plaatsvindt, zijn er extra parkeerplaatsen geregeld. Voor €3 heeft u vanuit deze parkeerplaats een retourticket naar het centrum met de onweerstaanbaar gezellige kerstmarkt. Ook parkeren bij diverse hotels is mogelijk, dan maakt u een prachtige wandeling naar de kerstmarkt.

De parel van de Eifel heet u graag welkom tijdens de warmste witte maand van het jaar!