duitsland

Kerstmarkt Duisburg

duisburg kerstmarkt

Ontdek de traditionele Kerstmarkt in Duisburg met meer dan 100 kraampjes

De kerstmarkt in Duisburg is een traditionele kerstmarkt, de kerstmarkt is mooi versierd met veel feestverlichting. U zult veel kerstliederen horen als u op de kerstmarkt loopt, zo krijgt u de echte kerstsfeer snel te pakken. Er zijn op de kerstmarkt wel meer dan 100 kraampjes te vinden, die fantastisch zijn opgebouwd met houten huisjes. Deze huisjes zijn verlicht met winterse lampjes, wat zowel overdag als in de avond een gezellig sfeertje creëert.

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Duisburg


Reizen naar de kerstmarkt in Duisburg, welk vervoer?

De kerstmarkt reizen naar Duisburg van onze partners zijn ook dit jaar weer zeer uitgebreid! U heeft de keuze voor een reis met de bus, trein en auto. Hieronder vindt u pagina’s naar de vervoersmiddelen, op elke pagina vindt u de goedkoopste aanbieders en meer informatie over de reis.

De verschillende locaties met kerstmarkten in Duisburg

U kunt verschillende dingen beleven op de kerstmarkt in Duisburg, zowel voor jong en oud. De kerstmarkt wordt in Duisburg gewoon de Weihnachtsmarkt(dit betekent kerstmarkt in het Duits) genoemd. Duisburg wordt in de wintermaanden omgetoverd tot een fantastisch kerstdorp. U kunt in dit mooie kerstdorp wel 130 kraampjes vinden, die allemaal mooi zijn versierd met kerstversiering. Ook is het dorp mooi versierd met 750 echte dennenbomen, dit is zowel voor het zicht als voor de geur heerlijk en zorgt voor al snel voor het echte kerstgevoel.

De City kerstmarkt
Ook heeft Duisburg een markt genaamd ‘de City’. Deze markt staat bekend om zijn mooie versieringen, zo is de markt versierd met een unieke lichtinstallatie met blauwe kegels. Ook heeft de markt een gigantische kerstboom met LED-verlichting, dit zorgt voor een fantastisch effect en maakt het zeker in de avond de moeite waard om Duisburg te bezoeken.

Ook staat er op het plein een indrukwekkend reuzenrad met een fantastisch uitzicht op de kerstmarkt. Zo heeft het plein nog veel meer te bieden, er bevinden zich leuke en gezellige kerstconcerten met verschillende kerstliederen. Ook is er een schaatsbaan te vinden van meer dan 400 m2, waar u heerlijk kunt schaatsen in de open lucht. De schaatsbaan kunt u vinden aan het Kuthor. U kunt ook op de kerstmarkt heerlijke winterse lekkernijen proeven.

Shoppen in Duisburg

U zult het misschien niet zo snel denken, maar in Duisburg kunt u uitgebreid shoppen. Zo heeft u het bekende winkelcentrum ‘Forum’ waar u leuke bekende winkels kunt vinden op het gebied van mode, zoals H&M, C&A en New Yorker en natuurlijk veel meer. Ook heeft het winkelcentrum in 2010 een prijs gewonnen voor het beste winkelcentrum in Europa!

Het belangrijkste winkelcentrum kunt u vinden aan de Königstraße, in deze hele omgeving bevinden zich grote warenhuizen met allerlei diverse winkeltjes.