duitsland

Kerstmarkt Dresden

Bezoek de oudste kerstmarkt van Duitsland

Deze authentieke Duitse kerstmarkt kent zijn oorsprong al uit het jaar 1434. De kerstmarkt in Dresden mag zich de oudste mag noemen, dit is dus zeker bijzonder te noemen! Duitsland telt in totaal meer dan 2800 kerstmarkten. Degene die een echte kerstmarkt willen bezoeken, zijn in Dresden aan het juiste adres. De kerstmarkt in Dresden bestaat uit totaal negen verschillende markten. Veel van deze kerstmarkten zijn in het bijzonder op de kinderen gericht. Denk aan een leuk reuzenrad en andere gave attracties. Dit zal de kerstpret zeker niet drukken! Allerlei shows worden er gespeeld, zowel voor de kinderen als volwassenen. Deze kerstmarkt kenmerkt zich door de grote Erzgebirgische piramide(dit is als het ware een piramide met verschillende lagen) op het Kerstmarkt plein!

Uniek kerstkarakter in Dresden

Wie verwend wilt worden door een originele kerstsfeer, bezoek Dresden! Het bekendste is de Striezelmarkt vanwege het unieke ontwerp. In het hele centrum staan veel grote versierde kerstbomen. Op de Striezelmarkt zijn veel traditionele spullen verkrijgbaar, evenals Saksische volkskunst. Tijdens kerst wordt er een speciale kerststad geopend van wel 15.000 vierkante meter. Hier valt dus veel meer te beleven dan alleen kerstkramen bekijken. Allerlei wonderbaarlijke shows en voorstellingen worden er hier gehouden. Genieten kan voor iedereen onder het genot van een hapje en een drankje.

Duitse lekkernijen

Diverse lekkere Duitse gerechten zijn verkrijgbaar op de Kerstmarkt in Dresden. Menig liefhebber van winterse kost zal het hier goed vertoeven. Geniet van heerlijke Duitse lekkernijen! Denk hierbij aan een braadworst of lokale lekkernijen. Denk aan de populaire reibekuchen(Aardappelkoeken), kaiserschmarren(de pannekoeken met krentjes) en uiteraard de heerlijke gluhwein.

Veelgestelde vragen over de Kerstmarkt in Dresden.

Het is helaas wel een stukje rijden naar deze Duitse plaats, ongeveer 7,5 uur. De totale afstand bedraagt ruim 700 kilometer. Rond de kerstperiode rijden er ook tourbussen voordelig naar deze plaats. Reizen met de trein is mogelijk maar neemt veel tijd in beslag. De snelste treinroute neemt ruim tien uur tijd in beslag. 1 keer per dag gaat er ook een directe vlucht vanuit Amsterdam naar Dresden met het vliegtuig van KLM. Deze vlucht bedraagt slechts een uur en twintig minuten vliegtijd.

Deze oudste kerstmarkt van Duitsland is geopend van 28 november tot en met 24 december 2019. De openingstijden zijn iedere dag van 10.00 tot 21.00 uur.

De gemiddelde prijs van een hotel in Dresden is ongeveer 66 euro. Een 1 sterren hotel kost rond de 49 euro en een 5 sterren hotel kost gemiddeld 111 euro.

Striezelmarkt
Hier zijn ruim 250 kerstkramen te vinden

Kerstmarkt op de Frauenkirche
De meeste te gekke kerstconcerten vinden hier plaats.

Kerstmarkt op de Neumarkt
Gelegen in een drukke winkelstraat met veel leuke kramen.

Dresden Winter Lights Market
Zeer mooie kerstdecoratie en vele lekkere hapjes en drankjes hier. Onder andere een 15 meter hoge kerstboom is hier te vinden!

Meer kerstactiviteiten op verschillende locaties!
Bezoek ook de kerstactiviteiten rondom Steigenberger Hotel de Saxe, Melia Dresden, Dresden Autograph Collection of NH Collection Dresden Altmarkt.

Verschillende grote parkeerplaatsen zijn er in Dresden veilig te gebruiken tegen betaling. De meeste van deze parkeergarages zijn bewaard en 24 uur per dag geopend. Kies bijvoorbeeld voor Easy park & fly, Parkhaus am Flughafen, Parkhaus Haus am Zwinger of Q-Park!