duitsland

Kerstmarkt Bottrop

bottrop kerstmarkt

Sfeervolle Kerstmarkt in Bottrop

De kerstmarkt in Bottrop is klein, maar gezellig, en is al jarenlang een succes. Al vanaf 11 november& kunt u in Bottrop terecht voor de echte kerstsfeer. De markt is open van donderdag tot en met zondag. Hij wordt gehouden op de Rathausplatz, de parkeerplaats en de Kirchhellener Strasse. Parkeergelegenheid is er genoeg en bevindt zich op loopafstand van de markt. Wat de markt in Bottrop zo bijzonder maakt is de grote hoeveelheid activiteiten erom heen. Er is een podium waar elke dag iets anders te zien en te horen is. Er zijn bands die optreden, een kindermusical (Hans en Grietje), en dansgroepen die hun kunsten vertonen. Op 19 december is het “Russische Kerst”, dan is er een concert in de Martinskerk.

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Bottrop


Sprookjes en kunst

De markt op het plein is ook veelzijdig. Natuurlijk zijn er veel kraampjes met lekkere hapjes. De innerlijke mens wordt ook goed verzorgd. In de “Jagershut” kunt u de bekende glühwein drinken of warme chocolademelk met slagroom. Natuurlijk is alles op de markt mooi en sfeervol versierd in kerst en winterthema. Het zal een waar genoegen zijn uw warme hapje of drankje daar op te drinken. Er worden ook mooie kunstvoorwerpen verkocht. Er zijn enkele “wisselhutten”, dit betekent dat er elke week andere aanbieders zullen zitten: dus zelfs als je meerdere keren naar de markt gaat, zijn er andere dingen te koop. Voor kinderen is het hier ook genieten: er is een sprookjespaviljoen, waar sprookjesvertellers, tovenaars en poppenspelers hen zullen amuseren en verwonderen. Zowel voor kinderen als voor volwassenen een belevenis is de houtsnijderij, waar figuren uit de kerststal gemaakt worden, door een vaardige houtbewerker. Vanaf het tweede weekend zal er ook een kerstmarkt op de Berlinerplatz zijn, en een op de Cyriakusplatz.

Winkelen in Bottrop

Bottrop is natuurlijk bekend vanwege het Movie Park Germany, maar wist u dat u er ook prima kunt winkelen? In het gezellige centrum vindt u allerlei soorten winkels. U kunt er terecht voor kleding, speelgoed, sieraden enz. En natuurlijk vindt u er genoeg gelegenheid om even op een terrasje wat te eten of te drinken. Bottrop staat er om bekend dat het de leukste kleine grote stad van de regio is. Het biedt veel verscheidenheid op een klein oppervlak.