duitsland

Kerstmarkt Bonn

kerstmarkt bonn

Bonn is de voormalige hoofdstad van Duitsland gekend voor de Rijn, Beethoven en een bruisend cultureel leven. Vanaf 1 december verandert de stad vol indrukwekkende verlichte gevels en vormen de naburige straten het feestelijke decor voor zijn drukbezochte kerstmarkt.

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Bonn


Kerstsfeer rond de Münsterplatz

Bonn Kerstmarkten bereiden iedereen voor op de komende feestdagen. Onmiskenbaar zijn de seizoensgebonden geuren: een mengsel van peperkoek,pannenkoek, gebakken worst, geroosterde amandelen, bier en glühwein.
Niet alleen deze lekkernijen maken de kerstmarkten zo aantrekkelijk, maar ook de drukte van mensen en de gezellige stemming die er heerst in deze prachtig ingerichte dorpen die een enorme selectie van ambachtelijke productie aanbieden.

Verlichte gevels en klassieke symfonieën bieden de perfecte achtergrond voor Bonn Kerstmarkt. Elk jaar lonkt de Münsterplatz ,de Bottlerplatz op Windeckstrasse, de Vivatsgasse, de Friedensplatz en de Poststrasse een feestelijke sfeer op . Vooral de talrijke verlichte gevels rond de Münsterplatz vormen een uniek decor voor de markt kramen. De 170 houten chalets met decoratieve ambachten, lokale lekkernijen, glühwein en kastanjes geven deze prachtige markt echt een feestelijk tintje. Traditioneel is het historische stadhuis aan Münsterplatz omgetoverd tot een reusachtige adventskalender.

IJspret op Friedensplatz

Als je eenmaal bent uitgewandeld,kan je je uitleven op de 280 vierkante meter een ijsbaan op Friedensplatz – een leuke attractie voor het hele gezin en een prachtige manier om uw Bonn Kerstmarkt bezoek af te sluiten. De toegang is gratis en schaatsen kunnen gehuurd worden. Er is ook een rijke keuze aan restaurants, cafés en herbergen, van de trendy latte macchiato tot de traditionele Rijnlandse gemarineerd stoofvlees kortom, traktaties voor elk wat wils.

Shoppen in Bonn

Ook buiten de kerstmarkt kunt u de eindejaarscadeautjes inslaan. Het historische centrum van de stad bevat één van Duitslands grootste voetgangersgebieden. Het winkelaanbod is divers, de winkels liggen dichtbij met een betaalbaar aanbod. Een dagje winkelen is een genot in de bijzondere charme straatjes en pleinen
iedereen die op zoek is naar bijzondere souvenirs vindt ze in de winkelstraten van de regio Bonn. Je shopt er voo jonge trendy kledij, juwelen, speelgoed of sportartikelen, kunst of handwerk, muzikale herinneringen aan Beethoven of culinaire specialiteiten uit de regio!