duitsland

Kerstmarkt Bochum

frohe weihnachten

Meer dan 180 Kerstkraampjes op de Kerstmarkt in Bochum

Heeft u ook zo’n zin om te genieten van de echte kerstsfeer? De geur van glühwein, mooi versierde straten en gezellige kramen vol kerstspulletjes? Dan is de kerstmarkt van Bochum echt iets voor u. Op net iets meer dan twee uur rijden van Utrecht vindt u dit pittoreske stadje in Duitsland. In de gezellige straten staan meer dan 180 sfeervol verlichte kramen. Veel hiervan staan vol met ambachtelijk gemaakte producten, zoals glaswerk, kaarsen of houten speelgoed. Een van de bekendste attracties in Bochum is de vliegende kerstman! Tweemaal daags vliegt de kerstman in zijn slee, getrokken door de trouwe rendieren over de Dr. Ruer Platz. Daarna zal hij vanaf het kerstpodium het publiek begroeten en kunnen kinderen samen met hem een liedje zingen.

Bekijk alle reizen & arrangementen naar de Kerstmarkt van Bochum


Waar is de kerstmarkt te vinden?

U vindt een middeleeuwse markt bij de Pauluskerk. Alle artiesten, musici en ambachtslieden zijn verkleed in middeleeuwse kledij. Door de speciale verlichting met olielampen, fakkels en kaarsen wordt er een heel bijzondere, bijna magische sfeer geschapen. De kramen zijn gevuld met heerlijke lekkernijen, zoals warme kastanjes en vers gebakken brood. Natuurlijk mag ook de bekende glühwein niet ontbreken. Er valt ook van alles te beleven, door de kunstenmakers en muzikanten die trommelen en doedelzak spelen. U kunt kijken naar zeepzieders, mandenvlechters, glasblazers en vele andere oude ambachten. De producten die zij maken vormen ook allemaal bijzondere kerstkado’s! De kinderen komen op deze markt eveneens goed aan hun trekken: zij kunnen boogschieten en eieren tikken.

Er zijn ook straten in Bochum die op speciale wijze versierd zijn. Op de Boulevard zijn er 16 grote blauwe kogels opgehangen, die op grote ijskristallen lijken. Ook staan er reusachtige, zes meter hoge kerstmannen van kunsthars, tegenover het Sprookjesbos. Dit Sprookjesbos bevindt zich naast Modehuis Baltz. In houten hutjes worden allerlei sprookjes tentoon gesteld. Dit is zeker ook de moeite waard om te gaan bekijken.

Winkelen in Bochum

Bochum heeft een groot centrum, dat met 500 winkels veel variatie biedt. Via de Huestrasse komt u in het centrum. Deze straat en de zijstraten worden het Quartier van de Specialisten genoemd. Het is een wijk met verrassende speciaalzaken en restaurants. U kunt ook veel interessante winkels in het Brückviertel vinden. De Kortumstrasse is een voetgangersgebied, waar de grote warenhuizen en winkelketens gevestigd zijn. Hier kunt u uitstekend winkelen. Daar vlakbij, op de kruising van de Kortumstrasse en de Boulevard, ligt het overdekte winkelcentrum Drehscheibe City Point.