duitsland

Tips als voorbereiding op een bezoek aan de Kerstmarkt

MarienPlatz Kerstmarkt

De kersttijd, voor velen de mooiste tijd van het jaar. De donkere dagen, die worden gesierd met de schitterende verlichting in- en om het huis. Restaurants & winkels die een schitterend decors weten vorm te geven en waarin je in het centrum vaak een mooie grote kerstboom terugvindt. Ja, dat is de kersttijd waar velen ieder jaar weer naar uitkijken.

De Duitse Kerstmarkten zijn een walhalla voor de kerstliefhebbers! Met verlichte kraampjes, de mooiste versieringen en vaak als blikvanger een grote Kerstboom voelt iedere Kerstliefhebber zich hier thuis. Je vindt in de kraampjes de mooiste en ook meest originele kerstversiering terug, denk aan unieke ornamenten voor in de boom en leuke Kerstgadgets. Ook de lekkernijen op de Kerstmarkt, zoals glühwein, bratwurst en Reibekuchen mogen niet overgeslagen worden.

Ieder jaar gaan honderdduizenden Nederlanders naar de verschillende markten bij onze Oosterburen. Denk aan plaatsen als Münster, Düsseldorf, Keulen en Dortmund, deze zijn bovendien goed bereikbaar met de trein, auto en bus. Ga je dit jaar ook naar de Kerstmarkten in Duitsland? Wij geven je graag wat handige tips om zo goed voorbereid op reis te gaan.

Ga je met de auto? Zoek alvast de mogelijkheden tot parkeren bij de Kerstmarkt uit.

Veel Nederlanders kiezen ervoor om met de auto naar de Kerstmarkt te gaan, zo ben je immers het meest flexibel. Het enige probleem wat je vaak met de auto hebt is het parkeren, het is altijd erg druk waardoor de parkeerplaatsen in het centrum niet altijd meer plek hebben. Een goed idee is dan ook om een hotel te reserveren met een parkeerplaats, zo weet je zeker dat je de auto kwijt kunt en hoef je niet lang te zoeken naar een plaats.

Een goed alternatief is om vooraf opzoek te gaan naar een ‘Transferium’, dit zijn vaak grote parkeerplaatsen aan de rand van de stad. Als je de auto hier hebt geparkeerd kun je vervolgens eenvoudig met bus, metro of tram naar het centrum toe. Het grote voordeel? Je vermijdt de frustratie in de drukke binnenstad om een vrije plek te vinden. En de parkeerkosten zijn vaak inclusief (retour)tickets van het openbaar vervoer.

Wat moet je meenemen?

De Kerstmarkt in Duitsland is vaak schitterend versierd, zorg er dan ook voor dat je altijd je camera of mobiele telefoon met volle accu mee hebt ;-). Zo kun je de mooiste beelden met al je volgers, ook is de mobiele telefoon handig om te navigeren naar de verschillende locaties waar de Kerstmarkten in de stad gevestigd zijn.

Ben je van plan om met volle tassen terug te komen? Dan is het verstandig om bijvoorbeeld een rugzak mee te nemen zodat je niet constant met plastic tasjes hoeft te zeulen.

Voorkom miskopen, denk goed na over wat je ongeveer zoekt.

Om miskopen te voorkomen is het verstandig om vooraf al te bepalen wat je precies zoekt. Het is immers zonde om met een tas vol kerstversiering thuis te komen, zonder deze allemaal te kunnen gebruiken. Een ouderwets verlanglijstje kan dan ook uitkomst bieden om zo gericht op zoek te gaan naar bijvoorbeeld die unieke ornamenten voor in de boom of die lekkere Duitse chocoladeharten die je op iedere Kerstmarkt terug zult vinden!

Kom alvast in de stemming

Niets is beter om goed gehumeurd de Kerstmarkt te bezoeken. En hoe kan dit nu beter om alvast je Kerstboom te versieren en Kerstversiering op te hangen? Doe dit met de nodige hits van de Kerstradiozenders op bijvoorbeeld Onine-Radio.nl en loop met het ultieme Kerstgevoel over de Duitse Kerstmarkten!