duitsland

Wat te doen in München: van de kerstmarkt tot het Oktoberfest!

MarienPlatz Kerstmarkt

Kerstmarkt München

Wanneer je München wilt gaan bezoeken dan kan je niet om het Oktoberfest en de kerstmarkt heen. Beide evenementen trekken jaarlijks enorm veel bezoekers. Naast deze evenementen is er nog veel meer te doen in München, maar in dit artikel gaan wij vooral in op deze clichés redenen om deze prachtige Duitse stad te bezoeken.

Waar ligt München?

De hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren is de op twee na grootste stad van Duitsland. München ligt in de buurt van de Oostenrijkse grens, in het zuidoostelijke puntje van Duitsland.

1. Weihnachtsmarkt (kerstmarkt)

De kerstmarkt in München is een klassieke reden om de prachtige Duitse stad te bezoeken. De Weihnachtsmarkt, oftewel de kerstmarkt van München trekt duizenden bezoekers per jaar. Niet voor niets, want de kerstmarkt is erg groot. Een maand lang kan je de kerstmarkt bezoeken om leuke kerstcadeaus te scoren. Er staan honderden gezellige kraampjes verspreid over de stad. Ook kan je schaatsen in het centrum en kan je opwarmen met heerlijke warme glühwein. Oja, vergeet niet om “bratwurst” te eten als je deze kerstmarkt in Duitsland bezoekt! De kerstmarkten in München hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Kerstmarkten in München

  • De Marienplatz is het het kloppend hart van de stad. Aan dit plein vind je ook het prachtige Neue Rathaus. Op deze traditionele Duitse kerstmarkt vind je vele kraampjes, glühwein en andere lekkernijen.
  • Roze kerstmarkt. De roze kerstmarkt in München mag zeker niet ontbreken in deze lijst met leuke kerstmarkten. Deze kerstmarkt wordt ook wel Pink Christmas market genoemd. Deze markt is te vinden op het Glockenbachviertel. Niet alleen de gay-community komt naar deze kerstmarkt, ook genoeg hetero mensen komen voor de bijzondere sfeer op deze kerstmarkt.
  • Sendlinger tor. Dit is een van de meest historische kerstmarkten van München. Met meer dan 40 kraampjes zeker de moeite waard.
  • Dit is een van de meest sfeervolle kerstmarkten van de stad. Elke dag is er live muziek bij de kerstmarkt Kaiserhof.
  • Chinesischer Turm. In het stadspark “Englischen Garten” bij de Chinesischer Turm vind je een van de leukste kerstmarkten. De ideale kerstmarkt als je aan de hectiek van de grote stad wilt ontsnappen.
MarienPlatz Kerstmarkt

De Kerstmarkt op de Marienplatz in München.

 

2. Oktoberfest

Het Oktoberfest in München bijwonen is voor veel mensen iets wat ze ooit eens beleefd moeten hebben. Dit bierfeest in München is wereldwijd bekend en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Drie weken lang wordt er tijdens het Oktoberfest feest gevierd en vooral ook heel veel bier gedronken. Zo wordt er jaarlijks meer dan zeven miljoen liter bier gedronken tijdens deze feesten.

Ben je van plan om gezellig mee te feesten? Dan mogen traditionele lederhosen niet ontbreken! Alle feestgangers dragen op het Oktoberfest lederhosen. Je wordt dan ook aangekeken als een vreemde eend in de bijt als je geen lederhosen draagt. Lederhosen kopen kan tegenwoordig gemakkelijk online. Op Lederhosenwinkel.nl vind je een uitgebreid assortiment aan echte traditionele lederhosen van topkwaliteit!

3. Andere dingen om te doen in München

De stad München heeft vele bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Alte Pinakothek, Munich Residenz, Neues Rathaus, Englischer Garten, Marienplatz en nog veel meer.